İzmir'de meslek odalarından ortak açıklama: 'Takım elbiseliler kenara çekilsin'

İzmir'de meslek odalarından ortak açıklama: 'Takım elbiseliler kenara çekilsin'

İzmir'de TMMOB'a bağlı 4 meslek odasının yaptığı ortak açıklamada ''Takım elbiseliler kenara çekilsin, şimdi kazmamızı küreğimizi alıp enkazın altına girme zamanıdır'' denildi.

İleri Haber

İzmir'de büyük yıkıma sebep olan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından TMMOB'a bağlı İnşaat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Harita Mühendisleri ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubeleri bir açıklama yaptı. Yıkımların yaşandığı bölgenin 40 yıl önceye kadar bamya tarlası olduğunun ifade edildiği açıklamada, planlı bir yapılaşma olmasına rağmen yıkımın yaşandığı ve zeminin bu sebepten çok önemli olduğu aktarıldı.

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sözcüsü, Maden Mühendisleri Odası İzmir Şube Bakşanı Aykut Akdemir, açıklamada yaklaşık 180 kişinin enkaz altında olduğunun düşünüldüğünü ve bugünün konuşma günü değil, çalışma yapılması gereken bir gün olduğunu söyledi.

'TAKIM ELBİSELİLER KENARA ÇEKİLSİN'

''Ortada dolaşan takım elbiselilerden daha çok, buraya gelen hak arama mücadelesi yapan madencilerin yaptığı gibi kazmamızı küreğimizi alıp enkazın altına girme zamanıdır. Bu dolaşanların hiçbir önemi yoktur'' diyen Akdemir, ''Takım elbiselilerin çekilmesine ve buraya teknik kadroların girerek bu çalışmaların hızlı bir şekilde yapılmasına ihtiyaç vardır. Talebimiz nettir, kamuyu temsilen bütün meslektaşlarımızdan isteğimiz budur'' şeklinde konuştu.