İzmir'de kayyum karşıtı nöbete polis saldırısı: Vekiller tekmelendi

İzmir'de kayyum karşıtı nöbete polis saldırısı: Vekiller tekmelendi

HDP İzmir İl Örgütü tarafından kayyumlara karşı başlatılan Demokrasi Nöbeti'ne saldıran polis çok sayıda kişiyi gözaltına alırken milletvekillerini de tekmeledi.

İleri Haber

İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır, Mardin ve Van'a kayyum atanarak HDP'li eş genel başkanların görevlerinden alınmasının ardından yapılan eylemler İzmir'de devam ediyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü tarafından Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde kayyumlara karşı yapılmak istenen Demokrasi Nöbeti'ne polis saldırdı. Polis saldırısı sırasında birçok kişi darp edilirken aralarında HDP İzmir Milletvekilleri Serpil Kemalbay ve Murat Çepni ile Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş de polisin tekmeli saldırısına uğradı.
 
Polis, aralarında bir gazetecinin de bulunduğu toplam 4 kişi gözaltına alındı. Polis saldırısı esnasında yaralanan iki kişi ise hastaneye kaldırıldı.

'BU TOPRAKLARDAN KAYYUMU SÖKÜP ATACAĞIZ'

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, polis saldırısının ardından HDP'liler İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi'ne giderek yapılan saldırı ve darplara ilişkin başvuruda bulundu. Başvurunun ardından HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş kısa bir açıklama yaptı. Özgüneş, hukukun, basın özgülüğünün olmadığını belirterek, yapılan saldırılar AKP ve MHP faşizminin yansıması olduğunu söyledi. İzmir polisinin her türlü ölçüyü aşarak kendilerinin ifade etme halklarını engellediğini dile getiren Özgüneş, "Nasıl ki Van, Mardin ve Diyabakır'a atanan kayyumun hiç bir hukuki boyutu yoksa baskılarının ve zorbalıkların da hiç bir hukuki, insani boyutu yoktur. Kararlıyız karşı duruşumuz devam edecektir. Bu kayyumu bu topraklardan söküp atana kadar mücadeleye devam edeceğiz" dedi. 

'KOLLUK KUVVETLERİ ÇETELEŞMİŞTİR'

Ardından HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni de,  halkın sıradan demokrasi isteminin devletin faşist yöntemlerle boğulmaya çalışıldığını belirterek, kayyumlara karşı her alanda mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. Kayyumları saraya göndereceklerini vurgulayan Çepni, "Yerel yönetimlerimizin yeniden halka teslim edilmesi mücadelesini yükselteceğiz. Bu devlet çeteleşmiştir. Kolluk kuvvetleri çeteleşmiştir.Mücadelemiz mutlaka zafere ulaşacaktır" diye ifade etti. 

'İKİ ARKADAŞIMIZ ŞU AN HASTANEDE'

Çepni'nin konuşmasının ardından konuşan HDP'li vekil Serpil Kemalbay ise kayyumcu devlet anlayışının Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde olduğunu belirterek,"Polis halka karşı zorbalıkla sindirmeye çalışıyor. İki arkadaşımız şu an hastanede. Bu uygulamaları kabul etmiyoruz" dedi.