İzmir'de 'Hayır Tutuklanamaz' etkinliğinde TKP Genel Başkanı Erkan Baş'a saldırı girişimi

İzmir'de 'Hayır Tutuklanamaz' etkinliğinde TKP Genel Başkanı Erkan Baş'a saldırı girişimi

İzmir'de 'Hayır Tutuklanamaz' etkinliğinde TKP Genel Başkanı Erkan Baş'a yönelik KP'li bir grup tarafından saldırı girişiminde bulunuldu.

İzmir'de hileli referandum sonucunu protesto ettikleri gerekçesiyle tutuklunan 7 yurttaş için düzenlenen 'Hayır Tutuklanamaz' etkinliğinde TKP Genel Başkanı Erkan Baş'a saldırı girişiminde bulunuldu. 

TKP Genel Başkanı Erkan Baş'ın konuşmasını yapmak üzere sahneye çıktığı sırada KP'li grup saldırı girişiminde bulundu. KP'lilerin saldırısı TKP üyeleri ve salonda bulunan devrimciler tarafından engellendi. 

Saldırının ardından KP'li grup alandan çıkarılırken, Erkan Baş da konuşmasını alandaki binlerce kişinin alkışı eşliğinde tamamlayarak, "Devrimci, genç kardeşlerimizle dayanışmak için geldik. Hepsine selam olsun. Yolumuz açık olsun. Bu iktidarı yıkacağız, yıkacağız, yıkacağız!" ifadelerini kullandı. 

İzmir Fuar Açık Hava’da gerçekleştirilen etkinliğe Erkan Baş'ın yanı sıra DİSK Genel Başkanı Kani Beko, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan ve CHP İzmir Milletvekilleri de konuşmacı olarak katılmıştı. 

İzmir'den sonra Ankara'da Nazım Hikmet Kültür Merkezi ve parti binasına saldırmaya çalışan KP'li grubun püskürtüldüğü öğrenildi.