İzmir'de Gezi Direnişi’ne katılanlara ceza yağdı

İzmir'de Gezi Direnişi’ne katılanlara ceza yağdı

İzmir’de Gezi Direnişi'ne katılanlar hakkında açılan dava sonucunda mahkeme 4 kişi için 6 yıl 3 ay ceza verdi. 

Yerel mahkemenin Gezi Direnişi Davası ile ilgili beraat kararını bozan İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, taş ve sopaları silah sayarak 4 kişi hakkında 6 yıl 3 ay ceza verdi. 

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki görülen davada Haziran Direnişi’ne katılan 4 kişi hakkında “Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahla katılarak ihtara rağmen dağılmama”, “Görevi yaptırmamak için direnme”, “Terör örgütü üyesi olmamakla birlikte terör örgütü adına suç işlemek” iddialarıyla 17’şer yıla kadar hapis cezası isteniyordu.  

Evrensel’den Metehan Ud’un haberine göre, mahkeme dosyadaki bütün sanıklar için beraat kararı verdi ancak dosyaya bakan savcı, süreci Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşıdı. Dosyayı inceleyen 2. Ceza Dairesi 4 kişi hakkında, iki ayrı suçlamadan cezalar yağdırdı. Taş ve sopaları silah olarak sayan ceza dairesi ilk olarak 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 33/1-a maddesi uyarınca 2 yıl 6'şar ay hapis cezasına çaptırdı. 

TOPLAMDA 6 YIL 3 AY CEZA

Ceza Dairesi ayrıca eyleme katılanların, terör örgütünün çağrısı üzerine katıldığını iddia ederek ayrıca 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında yine 3 yıl 9 ay cezalandırılmasına karar verdi. Her bir sanık toplamda 6 yıl 3 ay ceza almış oldu.