İzmir'de geri alınmayan işçiler için iş bırakma eylemi

İzmir'de geri alınmayan işçiler için iş bırakma eylemi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin işten çıkarttığı işçiler için DİSK Genel İş 2 Nolu şube yarım gün iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. İşten çıkarılan tüm arkadaşlarının geri alınmasını isteyen işçiler, AKP iktidarının politikalarının emekçilerin işini her geçen gün daha da zorlaştırdığını vurguladılar.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin haksız yere işten çıkardığı işçiler 12 işçi dışında geri alınmayan arkadaşları için 'Adalet' talebinde bulunarak, "Adalet, işçinin alınteridir" dediler.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZELMAN, İZENERJİ, Grand Plaza, İZULAŞ ve İZFAŞ şirketlerinde işçilerin haksız yere işten çıkarılmaları üzerine DİSK'e bağlı Genel-iş Sendikası 1 No'lu, 2 No'lu ve 3 No'lu şubeleri bugün için grev kararı almıştı.  

Grev kararı kapsamında bugün sabah 06.00 - 08.00 saatlerinde belediyeye bağlı ESHOT şirketine ait otobüslerde iş bırakma eylemi düzenleneceği açıklanmıştı. 12 işçinin geri alınması üzerine eylem iptal edildi. Ancak işe geri alınmayan diğer tüm işçiler için arkadaşları işe geri alınması talebiyle saat 10.00'da Konak Pier önünde buluşup İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne yürüyerek bir basın açıklaması gerçekleştirdi. İşçiler Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile ise şehir dışında olduğu için henüz görüşemediklerini belirtti.