İzmir'de ÇHD'ye polis baskını: Çok sayıda avukat gözaltında

İzmir'de ÇHD'ye polis baskını: Çok sayıda avukat gözaltında

Çağdaş Hukukçular Derneği’nin (ÇHD) İzmir Şubesi üyelerinin ev ve bürolarına sabah saatlerinde yapılan polis baskınında 6 avukat gözaltına alındı.

ÇHD İzmir Şubesi’ne üye avukatların ev ve ofislerine, sabah saatlerinde gerçekleştirilen polis baskınında içlerinde ÇHD Genel Sekreteri ve İzmir şube yöneticilerinin bulunduğu 6 avukat gözaltına alınırken, bir avukat hakkında da arama kararı olduğu duyuruldu.

Olay, Avukat Gökmen Yeşil tarafından sosyal medyada duyuruldu.

Gözaltına alınan avukatlarin isimleri şöyle:

Nergiz Tuba Aslan

Şule Arslan Hızal

Yemen Cankan

Emel Diril

Dinçer Çalım

Bahattin Özdemir

Aranan avukatlar:

Alihan Pilaf

GÖZALTI SEBEBİ SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI

 Avukatların, sosyal medyada Nuriye Gülmen ve Semih Özakça paylaşımlarından dolayı, "örgüt propagandası yapmak" suçlamasıyla gözaltına alındığı belirtildi.

"NURİYE VE SEMİH'İN, TÜM YOKSULLARIN AVUKATIYIZ"

ÇHD İzmir Şubesi'nin Twitter hesabından konuyla ilgili yapılan açıklamada da "İzmir'de avukat arkadaşlarımızın ev ve büroları basıldı bu sabah.Yine söylüyoruz Nuriye ve Semih’in, tüm yoksulların avukatıyız. Buradayız!" denildi.

 

ÇHD'DEN AÇIKLAMA

Öte yandan ÇHD, gözaltına alınan üyeleri ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Mevcut siyasal iktidarın toplumun ilerici, demokrat, aydın, devrimci kesimlerine yönelik uyduruk operasyonları devam ediyor.”denilen açıklamada, mücadele edenlerin gözaltı ve tutuklama terörü ile yenilemeyeceğine vurgu yapıldı.

ÇHD'den yapılan açıklama şöyle:

Bu sabah yapılan ev baskınları ile Genel Sekreterimiz Av. Nergiz Tuba Aslan ile İzmir Şube üye ve yöneticilerimiz olan avukatlar Şule Arslan Hızal, Yemen Cankan, Emel Diril, Dinçer Çalım ve Bahattin Özdemir gözaltına alınmıştır. Yine şube üyelemiz Av. Alihan Pilaf ilgili ise yakalama ve gözaltı kararları mevcuttur. Üye ve yöneticilerimize yönelik gözaltı sebebinin ise örgüt propagandası yapmak olduğu anlaşılmıştır.

Mevcut siyasal iktidarın toplumun ilerici, demokrat, aydın, devrimci kesimlerine yönelik uyduruk operasyonları devam ediyor. Gemi azıya almış olan faşizm, en küçük muhalefet ve mücadele odağına saldırmakta behis görmüyor. Esasen faşizmin saldırısına uğrayan ise düşüncelerimiz, avukatlık pratiğimiz, mücadele hayatımızdır.

Bizler arkadaşlarımızın ev ve büro aramalarına katılırken, cumhuriyet savcısı dosyada gizlilik var deyip “hukuki lafazanlık” yapacaktır birazdan. Ancak aynı anda havuz ve işbirlikçi medya kuruluşları polisle birlikte manşetler atmaya başlamışlardır. Manşetler hazır : “İzmir’de Avukatlara Terör Operasyonu”. Bize kısıtlanan dosya onlara servis edilir .

Merak buyuranlar için baştan söyleyelim evet bizler “örgüt üyesiyiz”. Çağdaş Hukukçular Derneği denilen, bize Halit Çelenk’lerden kalan örgütün üye ve yöneticileriyiz. Biz ne tek bir avukatız ne de tek bir büro. Dört duvar, kapı pencere dernek binasının yokluğu da bizim pratiğimizi engellemez. Binalardan, kişilerden öte dost, arkadaş ve mücadele ortağıyız.

Bize ihtiyaç duyulan her yerde insanların, halkların, mahpusların, kadınların yanında olmaya çalıştık. Yetemediğimiz, eksik yaptığımız işler oldu elbet. Lakin ihtiyaç duyulan her yerde halkımızın yanında avukatlık pratiğimizle, vicdanımızla olmaya çalıştık.

Bir cübbeden fazlasıyız bizler. Öldürülen, mahpus düşen müvekkillerimiz var. Her gün zulme uğrayan halkların hayatlarına şahitliğimiz var. Susmamayı borç bildik. Öyle de olacak. Ev baskını, tutklama, gözaltı yetmez. Fiziksel olarak olduğumuz her yer bizlerin mücadele alanıdır.

Sokaklar, adliyeler, karakollar, hapishaneler… Yani yaşamın bütün gözenekleri bizim için mücadele alanıdır. Çok operasyon gördük; yalana, dolana, kofluğa ve niyetlere bulaşmış… Mevcut savcı ve hakimlerin acizliklerinin, karakter zayıflıklarının farkındayız. Ve farkındayız; bu saldırılar İstanbul, Trabzon ve Rize’ye ihanetinizin; Soma, Ermenek ve Şırnak maden cinayetlerinizin; Suruç, Ankara ve Reyhanlı katliamlarınızın hesabı sorulmasın diyedir.

Ancak bilinmeli ki; biz, biz olmazsak dışarda kalanlar, olmazsa yeniden yetişenler faşist saldırganlığın hesabını soracak; son bir buçuk ay içerisinde Halkın Hukuk Bürosu, Ezilenlerin Hukuk Bürosu ile dernek üye ve yöneticilerimize yönelik gözaltı ve tutuklama terörü mücadelemizi engelleyemeyecektir.

Kahrolsun Faşizm,yaşasın Mücadelemiz !

DAHA FAZLA