İzmir'de bir kişiyi öldüren polis tutuklandı

İzmir'de bir kişiyi öldüren polis tutuklandı

"Dur" ihtarına uymadığı gerekçesiyle polis ateş açtı, Semih Gürler isimli kişi hayatını kaybetti.

İzmir'in Konak ilçesinde, dün akşam ihbar üzerine gelen ve Semih Gürler adlı kişiyi "dur" ihtarına uymadığı gerekçesiyle başından vurarak öldüren polis memuru F.Y. tutuklandı.

Yaşananlara ilişkin İzmir Valiliği tarafından da açıklama yapıldı. İkaz maksadıyla havaya ateş açıldığı söylenirken, yaralanan Semih Gürler'in kaldırıldığı hastande hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Konak ilçesi 1161 sokak numara 3 adresinde 11.05.2023 günü 20.30 sıralarında, aile içi şiddet olayı yaşandığı ihbarı alınması üzerine, belirtilen adrese polis ekibi sevk edilmiştir. Polis ekibi olay yerine intikal ettiğinde, şüpheli S.G.’nin, ikametinin balkonunda bir kadını darp ettiğini görerek şüpheli şahsı olayı sonlandırması ve ikametin dışına çıkması için ikna etmeye çalıştığı esnada, şüpheli S.G. ikamet içine girerek elinde parlak bir cisimle balkona çıkmıştır. Bunun üzerine görevli polis memuru F.Y. şahsın elindeki parlak cismin silah olabileceğini değerlendirerek ikaz maksadıyla havaya iki el ateş etmiştir. Açılan ateş sonucu şüpheli S.G. baş bölgesinden yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat etmiştir. Polis memuru F.Y. gözaltına alınmış, olayla ilgili adlî ve idarî soruşturma başlatılmıştır."

Öte yandan, soruşturma kapsamında polis memuru F.Y.’nin tutuklandığı öğrenildi. (MA)