İzmir'de belediye işçileri koronavirüs önlemlerinin alınmamasına karşı iş bıraktı

İzmir'de belediye işçileri koronavirüs önlemlerinin alınmamasına karşı iş bıraktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü emekçileri, koronavirüs salgınına karşı eldiven ve maske dağıtılmaması sebebiyle iş bıraktı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin önlemlerin yetersiz olması sebebiyle iş durdurdu.

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası 2 No’lu şubenin örgütlü olduğu Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde koronavirüsten korunmak için gerekli önlemlerin alınmadığı belirtilerek işçilerin gerekli şartlar yerine getirilene kadar iş bırakacağı açıklandı.

'EKSİKLER TAMAMLANMADAN İŞBAŞI YAPMAYACAKLAR'

İz Gazete'den Tugay Can'ın haberine göre, koronavirüsten korunmak için maske ve eldiven dağıtılmaması halinde iş bırakma kararını geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Temsilciler Kurulu toplantısında aldıklarını hatırlatan DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız şunları söyledi: 

“Park ve Bahçeler Müdürlüğün bu konudaki ısrarlı uyarılarımızı dikkate almadı. Bu nedenle bugün Parkbahçeler'de çalışan arkadaşlarımız işe gidecek ama işbaşı yapmayacaktır” ifadelerini kullandı. Yıldız ayrıca işçilerin çalıştıkları alanlarda dezenfektan madde ile ilgili çok ciddi eksiklikler olduğunu belirterek "Maske, dezenfektan madde ve eldiven konusundaki eksiklikler tamamlanmadan işçiler kesinlikle işbaşı yapmayacak."