İzmir'de avukatların direnişi sürüyor: Baro önündeki eylemlerde ikinci gün geride kaldı

İzmir'de avukatların direnişi sürüyor: Baro önündeki eylemlerde ikinci gün geride kaldı

Dün yapılmak istenen yürüyüş polis tarafından engellenmiş ve 23.00'e kadar süren eylemin sonunda, bu akşam için de eylem çağrısı yapılmıştı.

Özlem Özcan - İzmir

AKP iktidarının Avukatlık Kanunu'nda değişiklik ve baroların yapısına dönük müdahale hazırlığına karşı İzmir Barosu tarafından dün yapılan eylemin ardından bugünde avukatlar baro önünde bir araya geldi.

İzmir Barosu'nun çağrısıyla, AKP'nin Avukatlık Kanunu'nda değişiklik ve baroların yapısına dönük müdahale hazırlığına karşı dün yapılmak istenen yürüyüş polis tarafından engellenmiş ve 23.00'e kadar süren eylemin sonunda, bu akşam için de eylem çağrısı yapılmıştı. Bugün yine İzmir Barosu önünde toplanan avukatlar, savunma direnişine devam etti.

'BİAT ETMEYECEĞİZ'

Burada bir konuşma yapan İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Özgür Yılmazer, yasa teklifinin Meclis'ten geçmeyeceğine inandıklarını belirtti. Yasa teklifinin Meclis'te geçmesi durumunda ise mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayan Yılmazer, "Biz asla kimsenin karşısında düğmelerimizi iliklemeyeceğiz, vazgeçmeyeceğiz, teslim olmayacağız, biat etmeyeceğiz!" dedi.

YARIN, AYNI SAATTTE

Yılmazer'in konuşmasının ardından oturma eylemine geçildi. 21.00'e kadar devam eden eylem, yarın aynı saatte yapılacak eylemin duyurusuyla sonlandırıldı.