İzmir'de 'askıda fatura' için başvurular başladı

İzmir'de 'askıda fatura' için başvurular başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “askıda fatura” kampanyası başlatarak su faturalarını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahipleri ile bu ihtiyaçları onlar adına gidermek isteyenleri dijital platformda buluşturduğu uygulaması kullanıma açıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından bir süre önce başlatılan “askıda fatura” kampanyasını İzmir’e taşıdı. Bu hafta başlayan kampanya ile aylık su faturalarını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahipleri ile bu ihtiyaçları onlar adına gidermek isteyenler dijital platformda buluşacak. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “askıda fatura” kampanyası ile ekonomik sıkıntı yaşayan İzmirliler ödeyemedikleri İZSU faturalarını ''Biz İzmir'' uygulamasıyla sisteme kaydediyor. Onlara destek olmak isteyenler ise aynı sistem üzerinden dilediği faturayı seçerek ödeme yapabiliyor. Uygulama kapsamında bu zorlu süreçte işyerleri kapanan, ekonomik sıkıntıya düşen esnafın ödenemeyen ilan-reklam vergi borçları da örnek olması beklenen bir esnaf dayanışmasıyla ödenebilecek.

DAHA FAZLA