İzmir'de aralarında Ağrı Belediye Eş Başkanın da bulunduğu 10 HDP'li gözaltına alındı

İzmir'de aralarında Ağrı Belediye Eş Başkanın da bulunduğu 10 HDP'li gözaltına alındı

İzmir'de bu sabah aralarında Ağrı Belediye Eş Başkanı Mukaddes Kubilay, il ve ilçe yöneticileri ile eski il yöneticilerinin de olduğu 10 HDP’li evlerinden gözaltına alındı.

HDP İzmir’den yapılan açıklamaya göre, bugün sabah İzmir, Torbalı'da bulunan Ağrı Belediye Eş Başkanı Mukaddes Kubilay, il yöneticisi Hacay Yılmaz, Buca ilçe yöneticisi Tevfik Buğakaptan, Narlıdere İlçe Yöneticileri Hüseyin Alpar, Filiz Aydın, eski il yöneticileri Elmas Çınar ve Sevim Kılıç Filiz, HDK eski eş sözcüsü Dilan Akpolat, ayrıca üyemiz Yusuf Çalış gözaltına alındı.

DHA’YA ‘ALGI YÖNETİMİ’ TEPKİSİ

HDP İzmir’den yapılan açıklamada Doğan Haber Ajansı’na (DHA) tepki gösterildi.HDP, DHA’yı gözaltılarla ilgili olarak servis ettiği haberlerle algı yönetimi yapmakla suçladı.

Açıklamada şunlar dendi:

“Bizler henüz avukatlarımız ile partililerimizin görüşme imkanını sağlamaya çalışırken DHA başta olmak üzere kimi ajanslar, partililerimizin gözaltına alınma sebeplerinin sosyal medya paylaşımları olduğu haberlerini yaparak, Ağrı Belediye Eş Başkanı Mukaddes Kubilay hakkında da evinde gözaltına alınmasına rağmen "saklandığı evde gözaltına alındığı" şeklinde haberler yaparak algı yönetimi oluşturmaya çalışmaktadırlar. Bu yanlı ve gerçekdışı haber anlayışını kınıyoruz. Arkadaşlarımızın durumlarını avukatlarımız aracılığı ile takip ediyoruz. Tüm partililerimizin derhal serbest bırakılmalarını istiyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”