İzmir'de 'açlık grevi' operasyonu: Çok sayıda gözaltı

İzmir'de 'açlık grevi' operasyonu: Çok sayıda gözaltı

Açlık grevindeki tutuklu vekil Leyla Güven'e destek için açlık grevine başlayan HDP ve DBP yöneticilerine yönelik polis baskınları devam ediyor. Bugün sabah saatlerinde İzmir'de yapılan polis operasyonunda 11 kişi gözaltına alındı.

Tecride karşı açlık grevindeki tutuklu Hakkari milletvekili Leyla Güven'e destek için yapılan açlık grevi eylemlerine polis saldırısı devam ediyor. Diyarbakır, Batman, Muş ve Van'ın ardından İzmir'de yapılan polis baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İzmir’in Menemen, Bayraklı, Karabağlar, Buca ve Konak ilçelerinde sabah saatlerinde ev baskınları yapılan ev baskınlarında, aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticilerinin de bulunduğu 11 kişi gözaltına alınırken çok sayıda kişi hakkında da gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

Gözaltına alınanlar Çankaya TEM Şubesi’ne götürüldü.

Gözaltına alınanları isimleri şöyle: Barış Anneleri Meclisi Üyesi Medine Kaymaz, HDP Urla İlçe Eşbaşkanı AbdulKerim Kaya, DBP Karabağlar İlçe Yöneticisi Meryem Çakmak, DBP Konak İlçe Yöneticisi Vasfi Özer, Ahmet Ceylan, İzzet Turhal, Vedat Sezer, Serkan Korkmaz, Dilan Akpolat, Ramazan Yavuz ve Hediye Tekin.