İzmir'de 6,6 büyüklüğünde deprem: 39 ölü, 885 yaralı

İzmir'de 6,6 büyüklüğünde deprem: 39 ölü, 885 yaralı

İzmir'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor...

İleri Haber

İzmir'in Seferihisar açıklarında dün meydana gelen 6,6 büyüklüğünde depremin ardından arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Birçok şehirde hissedilen ve 15 saniye süren deprem sebebiyle bazı evler yıkıldı, çok sayıda bina da hasar gördü. Özellikle Bayraklı ilçesinde 20 civarında binanın yıkıldığı bildirildi.

AFAD tarafından yapılan son açıklamada, biri boğulma sonucu, 39 kişinin hayatını kaybettiği, 885 kişinin yaralandığı ve İzmir'de halen 9 binada arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.

AFAD'ın ilk olarak 6.6 şiddetinde, Kandilli Rasathanesi'nin ise 6,8 olarak ölçtüğü deprem; Kandilli Rasathanesi tarafından 6.9 olarak güncellenirken, ABD tarafından da 7 olarak kaydedildi.

Deprem sonrasında bugün saat 12.40 itibarıyla en büyüğünün şiddeti 5,1 olan, 37’sinin büyüklüğü ise 4’ün üzerinde olan toplam 521 artçı sarsıntı meydana geldi.

23. SAATTE YARALI ANNE VE ÜÇ ÇOCUĞU ÇIKARILDI

Depremin 23. saatinde Doğanlar Apartmanı enkazında kalan bir anne ile üç çocuğu çıkarıldı, bir çocuk için çalışmalar devam ediyor.

'381 KİŞİ HALA TEDAVİ GÖRÜYOR'

Saat 13.36'da sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "26 can kaybımız var. 25’i yoğun bakımda, 381 kişi halen tedavi görüyor. 4 ameliyat daha başarıyla sonuçlandı. 504 kişinin tedavisi tamamlanmış durumda. 112 Acil Yardım Ekipleri, UMKE Timleri, ambulanslarımız ve hastanelerimizle, acımızı azaltmak için İzmir’de görev başındayız" dedi.

'ENKAZ ALTINDAN 100 KİŞİ ÇIKARILDI'

Saat 10.45 itibarıyla açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, depremin olduğu andan itibaren 100 kişinin kurtarıldığını, 484 artçı sarsıntı yaşandığını ve 8 binada arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü aktardı.

9 BİNADA ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Yıkılan ve hasar gören 9 binada çalışmalar tamamlandı, 8 binada arama kurtarma çalışmaları ise devam ediyor. Çalışma yapılan binaların isimlerinin Rıza Bey Apartmanı, 2 bloktan oluşan Emrah Sitesi, Yağcıoğlu Apartmanı, 3 bloklu Barış Sitesi, Doğanlar Apartmanı ve Yılmaz Erbek Apartmanı olduğu belirtildi.

17 SAATİN ARDINDAN 2 KİŞİ DAHA KURTARILDI

İzmir'de arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü Rıza Bey Apartmanı enkazından 16 yaşındaki İnci Okan ve Yılmaz Erbek Apartmanı enkazından da Hülya Özmet, yaklaşık 17 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı. Barış sitesindeki enkazdan ise Nurcan Tosun isimli kadın yaralı olarak çıkartıldı.

DEPREMDEN 14 SAAT SONRA 3 KİŞİ KURTARILDI

Sabah saatlerindeyse güzel haberler geldi. 62 yaşındaki Emine Eren, İzmir'de Barış Sitesi'ndeki enkazdan yaklaşık 14 saat sonra yaralı olarak çıkarıldı. Emine Eren'in kurtarılmasından yaklaşık bir saat sonra 53 yaşındaki Fadime Tolu da enkazdan yaralı kurtarıldı. Ara kurtarma çalışmalarının 16. saatinde Gülçin Aykut Soydan isimli bir vatandaş, canlı yayında Yılmaz Erbek Apartmanı enkazından  çıkarıldı.

Kurtarma çalışmalarının 15. saatinde iletişime geçilen 16 yaşındaki İnci Okan'ın köpeği Fıstık sağ olarak çıkarıldı.

'435 YARALIDAN 25'İ YOĞUN BAKIMDA'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir’de meydana gelen depremde can kaybının 21’e yükseldiği saatlerde bir açıklama yaparak “435 kişi halen tedavi görüyor, 25’i yoğun bakımda, 9 ameliyat devam ediyor” dedi.

Toplam 6 bin 49 personel ile 836 araç ve 20 arama köpeği aramalara katıldı.

İZMİRLİLER GECEYİ SOKAKTA GEÇİRDİ

6.6 büyüklüğünde deprem yaşayan İzmirliler geceyi sokakta geçirdi. Büyük panik ve korku yaşayan İzmirlilerin büyük çoğunluğu gece evlerine giremedi. Evleri yıkılan ve hasar görenlerin yanı sıra, korku dolu anları yaşadığı için binalara giremeyen vatandaşlar, aileleriyle birlikte geceyi çadırlarda geçirdi.

Depremin ardından dün yaşananlar...

[ih2]