İzmir Tabip Odası: Koruyucu ekipman sıkıntısı var

İzmir Tabip Odası: Koruyucu ekipman sıkıntısı var

İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Barlık Obuz, sağlık çalışanlarının koruyucu ekipman sıkıntısı çektiğini belirterek, “Sadece maske takmak yetmiyor. Önlük, gözlük, eldiven gibi tüm gereçlerin yeterli sayıda olması gerek. Her hastada bu malzemelerin değişmesi gerek. Özellikle aile sağlığı merkezlerinde sıkıntı yaşandığı ile ilgili bize başvurular oluyor” dedi.

AKP ne kadar inkar etse de, sağlık emekçileri koronavirüse karşı ekipman sıkıntısı çekmeye devam ediyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Barlık Obuz, “Sadece maske takmak yetmiyor. Önlük, gözlük, eldiven gibi tüm gereçlerin yeterli sayıda olması gerek. Her hastada bu malzemelerin değişmesi gerek. Özellikle aile sağlığı merkezlerinde sıkıntı yaşandığı ile ilgili bize başvurular oluyor” diyerek sağlık çalışanlarının koruyucu malzeme sıkıntısı yaşadığını die getirdi.

Funda Barlık Obuz, şunları söyledi:

“Yoğun bakımlarda ve hastanelerde gerekli malzemelerin yeterli olduğu söyleniyor. Ancak birinci basamak sağlık hizmetlerinde sıkıntı var. Bu mücadelede sadece maske takmak yetmiyor. Önlük, gözlük, eldiven gibi tüm gereçlerin yeterli sayıda olması gerek. Her hastada bu malzemelerin değişmesi gerek. Özellikle aile sağlığı merkezlerinde sıkıntı yaşandığı ile ilgili bize başvurular oluyor."

'ŞİKAYETLERİNİ BAKANLIĞA İLETİYORUZ'

Maske eksikliği konusunda da zaman zaman kendilerine ulaşanların olduğunu dikkat çeken Obuz, "Birçok kurumda maske üretimleri başladı. Bunlar valilik izni ve Sağlık Bakanlığı onayıyla ilgili yerlere ulaştırılıyor. Bazı yerlerde malzeme kalitesinin de yeterli seviyede olmadığı belirtiliyor. Bu konuda bize ulaşan şikayetleri ve eksiklikleri bakanlığa iletiyoruz"  dedi.

DAHA FAZLA