İzmir Şehir Hastanesi inşaatında hak gaspları bitmiyor: İşçiler iskeleye çıkarak eylem yaptı!

İzmir Şehir Hastanesi inşaatında hak gaspları bitmiyor: İşçiler iskeleye çıkarak eylem yaptı!

İzmir Şehir Hastanesi inşaatında işçiler bir kez daha hak gasplarına karşı eylem yaptı. Ödemelerini alamayan bir grup işçi, inşaat iskelesine çıkarak direnişe geçti. Hastane inşaatında daha önce de hak gasplarına karşı eylemler yapılmıştı.

Tugay Candan - @TugayCandann

Mail: [email protected]

İnşaatı süren İzmir Şehir Hastanesi’nde hak gaspları devam ediyor. Ücretlerini düzenli alamayan işçiler, bugün iskeleye çıkarak direnişe geçti.

İzmir Bayraklı'da yapımı devam eden Şehir Hastanesi inşaatında çalışan bir grup işçi, ücretlerinin düzensiz ve geç ödenmesi nedeniyle bugün inşaat iskelesine çıkarak direnişe geçti. İşçilerin eyleme başlamasının ardından diğer çalışanlar binanın yakınından uzaklaştırılırken, alana kimse alınmadı.

‘DEVLETTEN HAK EDİŞ ALAMIYORUZ’ İDDİASI

İşçi Tv’nin aktardığına göre, işyeri temsilcileriyle görüşen işçiler, temsilcilerin kendilerine ”Devletten hak ediş alamıyoruz” iddiasında bulunduklarını belirttiler. Şantiyeden aldığımız bir diğer bilgiye göre ise eylemin, işçilerin taleplerinin kabul edilmesiyle sonlandırıldığı öğrenildi.

İLK DEĞİL

Gama-Türkerler Ortaklığı tarafından yapılan ve 3000’e yakın kişinin çalıştığı hastane inşaatında hak gaspları nedeniyle işçiler daha önce de eylemler yaptı. İşçiler, şubat ve temmuzda da ücretlerini alamadıkları için direnişe başlamış, direnişler sonuç vermişti. 

‘TÜRKERLER-GAMA BU ARKADAŞLARI ÇOK MAĞDUR ETTİ’

Şantiyedeki durum hakkında İleri’ye bilgi veren bir işçi, eylem yapan arkadaşlarının ödemelerini alamadıklarından dolayı iskeleye çıktıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Bu arkadaşlar ailelerine bakamadıkları için eylem yapıyorlar. Bu Türkerler-Gama bu arkadaşları çok mağdur etti. Mağdur oldukları için eylem yapıyorlar. Bu eylemi geri kalan işçilere, yani bizlere yansıtmamaya çalışıyorlar. Bu böyle devam ederse, daha çok bu durumlarla karşılaşacağız.”