İzmir depreminde kendi ailesini enkaz altından kurtaran itfaiyecinin hikâyesi

İzmir depreminde kendi ailesini enkaz altından kurtaran itfaiyecinin hikâyesi

İtfaiyeci Mehmet Akbulut, İzmir'de meydana gelen depremde enkaz altında kalan 2 kızını ve eşini kurtardığı anları anlattı.

Merkez üssü İzmir’in Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki deprem, Bayraklı ve Bornova’daki 17 binanın yıkılmasına ve birçok binanın da ağır hasar almasına sebep oldu. En az 114 yurttaşın hayatını kaybettiği depremde evi yıkılan itfaiye amiri Mehmet Akbulut, enkaz altında kalan iki kızını ve eşini kurtardığı o anları anlattı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı‘nda amir olarak görev yapan 56 yaşındaki Akbulut’un, geçen cuma günü meydana gelen depremle Bornova’daki evi tamamen yıkıldı. Torbalı’da görev yaparken küçük kızının kendini aramasıyla ailesinin enkaz altında kaldığını öğrenen baba, 2 kızını ve eşini kurtarmak için zamanla yarışmaya başladı.

‘EVİMİN ÇÖKECEĞİ HİÇ AKLIMA GELMEZDİ’

Evine giderken meslektaşlarından yardım isteyen babanın çabaları sonuç getirdi. Kızlarını ve eşini enkazdan çıkaran baba, o anları şu sözlerle anlattı:

Küçük kızım beni arayarak, ‘Baba evimiz yıkıldı, biz de enkaz altında kaldık. Bizi kurtar’ dedi. Oturduğum evin çökeceği hiç aklıma gelmezdi. Yolda kızım yaklaşık 50 defa aradı, enkaz altında olduklarını söyledi. En son arabayı yolda bıraktım. Koşa koşa binaya gittim. İtfaiyeci arkadaşlar küçük kızımı indiriyordu. 

‘BENİM OTURDUĞUM KATTA BAŞKASININ MUTFAĞI VARDI’

Evime girdiğimde başka bir mutfak ve oda ile karşılaştım. Benim evim birinci kattaydı ama birinci kata girdiğimde başkasının mutfağı vardı. Enkaza girince eşim ve kızımın sırt sırta verdiğini gördüm. Onlar betonun altındaydı. Arkadaşlarımla beraber kazmayı alarak, onları kurtarmak için çalışmaya başladım. Önce büyük kızımı, ardından eşimi kurtardık.

‘AİLEMİN DURUMUNUN ACİL OLMADIĞINI ÖĞRENİNCE ENKAZLARA DÖNDÜM’

Gölcük depreminde de 15 gün görev aldım ama benim kaderimde kendi evlatlarımı ve eşimi de kurtarmak varmış. İyi ki itfaiyeci olmuşum. Ben mesleğimi çok seviyorum bir can bile kurtarsam bana yetiyor. O anlar şoka girdim. Arkadaşlarım bana bir saatte 20 yaş yaşlandığımı söylüyor. Çocuklarımı ve eşimi hastaneye getirdikten sonra durumlarının acil olmadığını öğrendikten sonra enkazlara can kurtarmaya gittim.

Akbulut, depremden kurtardığı küçük kızının ayağının kırıldığını, büyük kızının, ayağında his kaybı olduğunu, eşinin ayak baş parmaklarının kırıldığı için ameliyat edildiğini belirtti.