İzmir depreminde can kaybı artıyor: 73 ölü, 961 yaralı

İzmir depreminde can kaybı artıyor: 73 ölü, 961 yaralı

İzmir’de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından enkaz alanlarında arama kurtarma çalışmaları sürüyor...

İleri Haber

İzmir'in Seferihisar açıklarında 30 Ekim Cuma meydana gelen 6,6 büyüklüğünde depremin ardından arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Birçok şehirde hissedilen ve 15 saniye süren deprem sebebiyle bazı evler yıkıldı, çok sayıda bina da hasar gördü. AFAD ölü sayısının 73'e, yaralı sayısının ise 961'e ulaştığını bildirdi.

Deprem sonrasında, saat 15.00 itibarıyla büyüklüğü 4’ün üzerinde 43 artçı olmak üzere, toplam 1044 artçı sarsıntı yaşandığı açıklandı.

AFAD'ın 6.6 şiddetinde ölçtüğü deprem, Kandilli Rasathanesi tarafından 6.9, ABD tarafından da 7 olarak kaydedildi.

Yıkılan ve hasar gören 9 binada çalışmalar tamamlandı, 8 binada ise arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Çalışma yapılan binaların isimlerinin Rıza Bey Apartmanı, 2 bloktan oluşan Emrah Sitesi, Yağcıoğlu Apartmanı, 3 bloklu Barış Sitesi, Doğanlar Apartmanı ve Yılmaz Erbek Apartmanı olduğu belirtildi.

KARAGÜL APARTMANI KONTROLLÜ OLARAK YIKILDI

Bayraklı ilçesinde, deprem nedeniyle bir kısmı yıkılan Karagül Apartmanı, kontrollü bir şekilde yıkıldı.

Yıkım öncesi AFAD ve polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Yıkım çalışmasında binaya getirilen vince bağlı yıkım makinası kullanılırken, yıkım sırasında oluşan toz bulutlarını azaltmak amacıyla itfaiye ekipleri su tuttu. Binada yaşayan sakinler, evlerinin yıkılışını hüzünle izledi. Binadan geriye kalan molozlar yarın sabah saatlerinde yapılacak incelemenin ardından kaldırılacak.

48 SAAT SONRA ENKAZDAN BİR KEDİ KURTARILDI

İzmir'in Bayraklı ilçesinde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nda depremden 48 saat sonra enkaz altından biri hamile dört kedi kurtarılarak sahibine teslim edildi.

BARIŞ SİTESİ'NDE BİR KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Bayraklı'da zemindeki 4 katı çöken Barış Sitesi'ndeki binada saat 11.00 sıralarında enkaz altından 66 yaşındaki Ayşe Özbek'in cesedine ulaşıldı. Binada şu ana kadar 3 kişi sağ kurtarılırken, Ayşe Özbek'le birlikte toplam 5 kişinin cesedine ulaşıldı. Enkaz altında olduğu sanılan 1 kişi için arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

2 KİŞİ DAHA ÇIKARILDI

42 saatin sonunda Doğanlar Apartmanı enkazından 2 kişi daha çıkarıldı.

Deprem sonrasında, büyüklüğü 4’ün üzerinde 40 artçı olmak üzere, toplam 833 artçı sarsıntı yaşandı.

Dün, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 180'e yakın vatandaşın enkaz altında olduğunu açıklamıştı.

Ege Bölgesi genelinde hissedilen deprem sonrasında İzmir başta olmak depremden etkilenen tüm illerde, alan tarama çalışmaları sabah saatlerinde de aralıksız devam ediyor. Jandarma, Emniyet ve TSK tarafından JİKU, helikopter ve İHA desteğiyle havadan tarama ve görüntü aktarma çalışmaları yürütülülüyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı, yürütülen arama kurtarma çalışmalarına 186 personel, 15 sahil güvenlik botu, 3 helikopter ve 1 dalış timi ile katılıyor.

Depremin Ege Denizi'nde yarattığı tsunami sonrasında ise Seferihisar Sığacık'ta sokakları yaklaşık 1 metre deniz suyu basmıştı. Deniz seviyesinin yükselmesi sonucu cadde ve sokaklar su altında kalmıştı. Dün yine İzmir Seferihisar'da 5 büyüklüğünde bir artçı meydana gelmişti. Artçılar devam ederken depremi yaşayan İzmirli ikinci geceyi de dışarıda geçirdi.  

Doğanlar apartmanından 1 kişinin daha cesedine ulaşıldı. Ulaşılan son ceset ile birlikte bugün içerisinde Doğanlar apartmanında 3 kişinin cesedine ulaşılmış oldu.