İzmir depreminde ağır hasar alan bina, yıkım esnasında sağlam binaya zarar verdi

İzmir depreminde ağır hasar alan bina, yıkım esnasında sağlam binaya zarar verdi

Çöken bina yan taraftaki bir başka binaya ağır hasar verirken, o esnada çalışma yapan bir kepçe ise molozların altında kaldı.

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, 30 Ekim tarihindeki 6,9 büyüklüğündeki depremde ağır hasar alan bina kontrollü yıkım esnasında büyük bir gürültüyle çöktü. Çöken bina yan taraftaki bir başka binaya ağır hasar verirken, o esnada çalışma yapan bir kepçe ise molozların altında kaldı. Operatörün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, hasar gören bina zabıta ekiplerince mühürlendi.

Karşıyaka ilçesi Şemikler Mahallesi'nde yıkımına geçen hafta başlanan Dostluk Sitesi'ndeki bir blokta, çalışmalar bugün de devam etti. Yetkililer, yıkım öncesi binanın yanındaki Nafi Cemal Apartmanı'nı olumsuzluk yaşanmaması adına tedbir amaçlı tahliye etti.

Daha sonra yıkımına başlanan 8 katlı blok, çalışmalar sırasında tamamen yıkıldı. Bu sırada bina, tahliye edilen Nafi Cemal Apartmanı'nın üzerine çöktü. Evlerine girmelerine izin verilmeyen bina sakinleri, olayın ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından misafirhanelere alındı. (İHA)

DAHA FAZLA