İzmir Bornova'da sağlık çalışanları hasta yakınları tarafından darp edildi

İzmir Bornova'da sağlık çalışanları hasta yakınları tarafından darp edildi

İzmir Bornova'da Aile Sağlığı Merkezi'nde sağlık çalışanları hasta yakınları tarafından darp edildi. Olayla ilgili olarak İzmir Tabip Odası tarafından açıklama yapıldı.

İzmir'in  Bornova ilçesinde bir Aile Sağlık Merkezi'nde, sağlık çalışanları hasta yakınları tarafından darp edildi.

Doktorun ilaç yazmamasını bahane eden kalabalık bir grup, merkezde bulunan doktoru ve yanındaki hemşireleri darp etti. Darp sonucu doktorun kafa tası ve burnu kırılırken, 1 hemşirenin kolu kırıldı. Konu ile ilgili olarak İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu’ndan açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Yine Sağlıkta Şiddet!

29 Mart 2019 tarihinde, saat 16.00 civarında, Bornova Yunus Emre 29 nolu Aile Sağlığı Merkezi’nde (ASM) görevli meslektaşlarımız ve sağlık çalışanları bir grup şehir eşkıyasının saldırısına uğramıştır.

Eşine ilaç yazdırmak için gelen hastanın talebini meslektaşımız kabul etmemiş, hastanın kendisinin gelmesini istemiştir. 

Meslektaşımızın hasta olmadan reçete düzenlemeyi kabul etmemesi üzerine, yaklaşık 10 dakika sonra hastanın eşi ASM’ye gelerek meslektaşımıza saldırmış, burnunun kırılmasına ve değişik yerlerinden yaralanmasına neden olacak derecede meslektaşımızı darp etmiştir.

Bununla yetinmeyen şehir eşkıyası, mahalledeki diğer yakınlarını çağırmıştır. İki araba eli sopalı kişi ASM’ye gelerek ASM’de görevli iki meslektaşımızı, meslektaşlarımızın olay yerinde bulunan eşlerini, hemşire ve hizmetlileri, olaya engel olmaya çalışan esnafı darp etmiştir. 

Ege Üniversitesi Hastanesi acil servisinde tedavi altına alınan meslektaşlarımıza ilk müdahaleleri yapılmış, burnunda kırık tespit edilen meslektaşımıza KBB servisinde nasal fraktür kapalı redüksiyonu yapılmıştır.

Meslektaşlarımızın genel sağlık durumu saat 22.00 itibarıyla stabil olup olayla ilgili adli süreç başlamıştır. Meslektaşlarımız ifadelerini Oda avukatımız eşliğinde hastanede vermiştir. 

Odamız Genel Sekreteri Dr. Lütfi Çamlı ve Yönetim Kurulu üyesi Dr. Nuri Seha Yüksel olayın gerçekleştiği bilgisini aldığı ilk andan itibaren meslektaşlarımıza refakat etmiştir. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir Emniyet Müdürlüğü, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile iletişime geçilerek süreç hakkında bilgi paylaşılmıştır. 

Meslektaşlarımıza saldıran kişilerin karakolda işlemleri devam etmekte olup adliyeye sevk edilmesi beklenmektedir. Gelişmeler hakkında meslektaşlarımız bilgilendirilecektir. 

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu olarak saldırıyı kınıyor, yaralanan tüm meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Bir kez daha “Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete alışmayacağız” derken, olayla ilgili tüm gelişmelerin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz.

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu

DAHA FAZLA