İzmir Bornova'da halk dayanışması: Yardım kolileri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı

İzmir Bornova'da halk dayanışması: Yardım kolileri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı

Devlet yardımlarının gelmediği mahallede yapılan bu dayanışma çalışmasının devam edeceğini belirten meclis üyeleri, halk dayanışmasının bu süreçte daha da öne çıkması gerektiğine vurgu yaptılar.

İleri Haber

İzmir Bornova’daki Çamkule Mahallesi halkı tarafından oluşturulan Çamkule Mahalle Meclisi, dayanışma kolilerini ihtiyaç sahibi yurttaşlara ulaştırdı. Meclis üyeleri yardımların süreceğini belirterek, dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

Nüfusunun büyük bölümü emekçilerden oluşan İzmir’in Bornova ilçesindeki Çamkule Mahallesi’nde, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle işsizliğin artması yurttaşların yaşam şartlarını daha da zorlaştırdı. Çok sayıda başvuruya rağmen, devlet yardımlarının ulaşmadığı mahallede, yurttaşlar bir araya gelerek Çamkule Mahalle Meclisi’ni kurdu. Meclis ilk iş olarak ihtiyaç sahibi yurttaşlar için bir dayanışma ağı örerek, erzak kolileri oluşturdu.

Oluşturulan koliler, bugün mahalledeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıldı. Devlet yardımlarının gelmediği mahallede yapılan bu dayanışma çalışmasının devam edeceğini belirten meclis üyeleri, halk dayanışmasının bu süreçte daha da öne çıkması gerektiğine vurgu yaptılar.

DAHA FAZLA