İzmir Barosu'ndan 'çıplak arama' açıklaması: 'Eşgaller tespit edildi'

İzmir Barosu'ndan 'çıplak arama' açıklaması: 'Eşgaller tespit edildi'

İzmir Barosu'ndan "çıplak arama" iddialarına ilişkin açıklama yapıldı. Barodan yapılan açıklamada, “Şüpheli kolluk görevlilerinin eşgalleri tespit edildi" denildi.

İzmir Barosu "çıplak arama" iddialarına ilişkin bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Şüpheli kolluk görevlilerinin eşgalleri tespit edildi" denildi.

İzmir'de, avukatlar tarafından "çıplak arama" yapıldığı duyurulmuştu. İzmir Valiliği, avukatların duyurduğu konuya ilişkin kısa bir video yayınlayarak, iddiaları yalanlamıştı.

İzmir Barosu'ndan yapılan açıklamada, Valilik tarafından servis edilen görüntülerde arama işlemine başından itibaren avukatların eşlik ettiği algısı yaratılmaya çalışıldığına vurgu yapılarak, "Bu iddia tümüyle gerçek dışı olup  çıplak arama işkencesi iddiaları sevk edilen ilk beş kişi arasında bulunan iki kadına ve  meslektaşlarımızın şube binasına alınmadığı zamana ilişkindir" ifadeleri kullanıldı.

'SÜRECİN YAKIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

İzmir Barosu'nun açıklaması şu şekilde:

"İfadeye katılmak üzere Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne giden avukatlar arama yapıldığı gerekçesiyle başlangıçta ifadelerin alındığı İl Emniyet Müdürlüğü binasına alınmamış, başsavcı ile yapılan görüşmeler sonucunda ve ancak başsavcının verdiği talimat ile içeri girebilmişlerdir.

Avukatların içeri girmesinden sonra müvekkilleri ile yaptıkları görüşmelerde iki kadın tarafından kendilerine çıplak arama işkencesi yapıldığı bildirilmiştir... İşkence faili şüpheli kolluk görevlilerinin eşgalleri müvekkil görüşmeleri sonucunda avukatlarınca tespit edilmiş ve haklarında ifadeye katılan avukatlar tarafından suç duyurusunda bulunulmuştur.

İzmir Barosu olarak hakikatin ortaya çıkması, insanlık dışı muameleyi uygulayan failler ile olayın üzerini kapatma gayesi güden her bir kamu görevlisinin cezalandırılması için sürecin ve dosyanın yakın takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz."