İzmir Barosu seçim erteleme kararını tanımadığını duyurdu: Metin Feyzioğlu’nun koltukta kalma süresi uzatılmaya çalışılıyor

İzmir Barosu seçim erteleme kararını tanımadığını duyurdu: Metin Feyzioğlu’nun koltukta kalma süresi uzatılmaya çalışılıyor

İzmir Barosu, İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda alınan baro seçimlerinin ertelenmesi kararının hukuka aykırı olduğunu belirterek, genel kurulunu gerçekleştireceğini duyurdu.

İzmir Barosu, İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda alınan baro seçimlerinin ertelenmesi kararının hukuka aykırı olduğunu belirterek, 17-18 Ekim tarihinde genel kurulunu gerçekleştireceğini duyurdu.

İzmir Barosu tarafından yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı'nın aldığı kararın "hukuki dayanağı olmayan, normlar hiyerarşisine aykırı, siyasi nitelikte bir karar" olduğu ifade edilirken, iktidarın ayrıca Metin Feyzioğlu’nun koltukta kalma süresini de uzatmaya çalıştığına işaret edildi.


'ASIL SALGIN DEMOKRASİYE TAHAMMÜLSÜZLÜK'
Salgın döneminde gerçekleştirilen ve sosyal mesafe kurallarına aykırı görüntüler oluşturan AKP mitinglerine, Ayasofya'nın açılışına ve tarikatların yürüyüşlerine dikkat çekilen açıklamada, asıl salgının 'özgürlüklere, ifade hürriyetine, seçme ve seçilme hakkına yönelen bir tahammülsüzlük' olduğu aktarıldı.

İzmir Barosu tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

"İçişleri Bakanlığı'nın 02.10.2020 tarihli 'Tavsiye' Genelgesi' nin normlar hiyerarşisine aykırı şekilde yorumlanması sonucu kanun hükmü yok sayılarak, 17-18 Ekim tarihlerinde yapılacak İzmir Barosu Genel Kurulu’nun ertelendiği yönündeki karar, İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından Baromuza şifahen bildirilmiştir.
Tarikatların yürüyüşünde, cumhurbaşkanının mitinginde, Ayasofya'nın açılışında ortalarda görünmeyen Covid-19 virüsü; parti kongrelerini teğet geçip baroların bölünmesine karşı eylemlerde olduğu gibi bu sefer de baro genel kurullarına uğramayı ihmal etmemiştir.
Görünen odur ki bugün yaşadığımız gerçek salgın; özgürlüklere, ifade hürriyetine, seçme ve seçilme hakkına yönelen, ülkemize özgü bir salgındır ve temel nedeni demokrasiye tahammülsüzlüktür.
Seçimlerin ertelenmesiyle yandaş baroların kurulmasına vakit kazandırılmaya ve iktidarın kuklası haline gelmiş Metin Feyzioğlu’nun koltukta kalma süresinin uzatılmaya çalışıldığının farkındayız.
Baro genel kurullarının ertelenmesine ilişkin bu karar, hukuki dayanağı olmayan, normlar hiyerarşisine aykırı, siyasi nitelikte bir karardır ve bu nedenle hukuken yok hükmündedir.
İzmir Barosu olarak dayatılan hiçbir antidemokratik uygulamayı kabul etmeyeceğimizi ve her türlü engele karşı genel kurulumuzu planlanan tarihi olan 17/18 Ekim'de yapacağımızı bildiriyor, İzmir Barosu Genel Kurulu'nu oluşturan baromuz üyesi tüm meslektaşların haklarına saldırı niteliğindeki bu yaklaşıma karşı koymak için bütün üyelerimizi genel kurulumuza bir kez daha davet ediyoruz."