İzmir Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyonu kuruldu

İzmir Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyonu kuruldu

İzmir Barosu'nun geçtiğimiz ay yapılan seçimlerinde yönetimi devralan Çağdaş Avukatlar Grubu'nun ilk faaliyetlerinden biri baro bünyesinde, LGBTİ+'ların hak taleplerinin görünür kılınması açısından mesleki, kuramsal ve uygulamaya yönelik disiplinler arası yaklaşımla araştırma ve çalışma yapmak üzere komisyon kurulması oldu.

İzmir Barosu LGBTİ+ (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks, Artı) Hakları Komisyonu, İzmir Barosu Başkanlığı'na bağlı olarak, bu yönergede düzenlenen esaslar çerçevesinde faaliyet göstermek üzere İzmir Barosu Yönetim Kurulu'nun kararı ile kuruldu.

Komisyon, LGBTİ+ hakları alanında ulusal ve uluslararası hukuk ekseninde, insan haklarının tanınması, korunması, uygulanması, geliştirilmesi, farkındalığın arttırılması, LGBTİ+’ların hak taleplerinin görünür kılınması açısından mesleki, kuramsal ve uygulamaya yönelik disiplinler arası bir yaklaşımla araştırma ve çalışma yapacak.

Faaliyetlerin koordine edilmesi ve yönetim kurulu ile iletişimin sürdürülmesi için etkinlikler, aynı cinsiyetten olmayan iki eş koordinatör aracılığı ile yürütülecek. Komisyon kararları toplantılarda alınacak. 

KOMİSYONUN KURULUŞU

İzmir Barosu ve Kaos GL Derneği daha önce stajyer avukatlar ve hukuk fakülteleri öğrencilerine yönelik olarak, düzenli olarak bir araya gelen 'Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Temelli Ayrımcılıkla Mücadele Komisyonu'nu kurmuşlardı. Geçtiğimiz ay gerçekleşen baro genel kurulunda sunulan önergenin kabul edilmesiyle, bu komisyonun adı ve kapsamı genişletirelerek "LGBTİ+ Hakları Komisyonu" oldu.

 

DAHA FAZLA