İYİ Parti'nin kazandığı belediyeye AKP’nin vekil adayı kayyum olarak atandı

İYİ Parti'nin kazandığı belediyeye AKP’nin vekil adayı kayyum olarak atandı

Yerel seçimlerde İYİ Partili Necati Alsancak’ın 6 oy farkla kazandığı fakat seçimin iptal edildiği Kırıkkale'nin Keskin Belediyesi Başkanlığı'na AKP’nin vekil adayı kayyum olarak atandı.

Kırıkkale Valisi, 31 Mart yerel seçimlerinde İYİ Partili Necati Alsancak’ın 6 oy farkla kazandığı ancak seçimin iptal edildiği Keskin Belediyesi Başkanlığı'na AKP’nin vekil adayı olan Vali Yardımcısı Osman Akbaş atadı.

2 Haziran'da yenilenecek olan seçim öncesi belediyeye atanan Akbaş, 24 Haziran'da AKP'den Afyon milletvekili aday adayı olmuştu.

4 GÖREV BİRDEN YÜRÜTÜYOR

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre Akbaş halen, Vali Yardımcısı, İl Özel İdare Sekreteri, Keskin Kaymakamı ve Keskin Belediye Başkanlığı gibi 4 görevi birden yürütüyor.

İYİ Parti Kırıkkale İl Başkanı Bülent Altınışık, “Keskin'de kazanan adayın mazbatası iptal edildi, meclis üyeleri duruyor. Valinin meclis üyelerinden birini başkan olarak ataması gerekirdi. AKP'den milletvekili aday adayı olmuş kişi, 30 gün sonra yapılacak seçimden sorumlu. Bu etik değil'' dedi.