İYİ Partili Oral'dan soru önergesi: KHK ile kapatılan yurt TÜRGEV'e devredildi mi?

İYİ Partili Oral'dan soru önergesi: KHK ile kapatılan yurt TÜRGEV'e devredildi mi?

İYİ Parti Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral, Bitlis'te KHK ile kapatılan bir yurdun Kaymakamlık bünyesinde yenilenerek AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın vakfı TÜRGEV'e verildiğini ifade etti. Oral, konuyu Meclis'e taşıdı.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral, Bitlis Tatvan'da KHK ile kapatılmış olan bir yurdun AKP'li Cumhurbaşkanı'nın oğlu Bilal Erdoğan'a ait olan TÜRGEV'e devredilip devredilmediğine dair bir soru önergesi verdi.

Konuya ilişkin Meclis'te yaptığı konuşmada "FETÖ’ye ait bir yurt önce Kaymakamlık bünyesine geçmiş, devletimiz içine yüklü bir harcama yapmış akabinde ise Bilal Erdoğan’ın vakfı olan TÜRGEV’e devredilmiştir" diyen Oral'ın açıklamaları şu şekilde:

"Bu uygulamanın ülkemizde pek çok çarpık örneği olduğunu biliyoruz. Bu yurda devlet hazinesinden masraf yapılmasına rağmen neden devletimiz işletmiyor da TÜRGEV’e devrediyor?

450 kapasitesi olan bu yurtta bugün 150 civarında öğrenci olduğunu öğrendim. Geriye kalan 300 fakir Anadolu çocuğu öğrenciyi terörün kucağına mı atacaksınız? Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır, nasıl bir gaflettir?

İYİ Parti olarak bizim önceliğimiz, yurtların siyasetten ve ranttan uzak bir şekilde öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarının karşılandığı ve eğitim aldığı sıcak birer yuva olmalarıdır.

KYK’ya yurt için başvuran her öğrencimizin yerleşemediği bilinen bir gerçektir. Mağduriyetin göstergesi olan yedek işlemleri ise yıl boyu devam etmektedir.

Görülmektedir ki, devletimiz yurt ihtiyaçlarını karşılayamamaktadır. Öğrencilerimiz yüksek ücretli özel yurtlara ya da denetimsiz, eğitim standartlarından uzak yurtlara mahkum edilmemelidir. İktidarın önceliği, öğrencilerimizin başlarını sokacakları devlet güvencesinde devlet eliyle yapılmış yurtların sayısını artırmak olmalıdır.”