İyi Parti'de 'FETÖ' kavgası: İl Başkanı, Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacak

İyi Parti'de 'FETÖ' kavgası: İl Başkanı, Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacak

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’yu ‘FETÖ’ üyesi olmakla suçlayan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ hakkında, Kavuncu’nun suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

İleri Haber

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın "Buğra Kavuncu İYİ Parti'ye gelmeden önce Meral Akşener'i FETÖ'cü olabileceği konusunda uyardım. Meral Hanım, güvenlik konusunda devletin en önemli kişisiyle görüştüğünü ve Buğra Kavuncu hakkında olumsuz bir bilgi olmadığını bana söyledi. Ben de kendisine 'Devlet elindeki her bilgiyi vermez' dedim" iddiasıyla ilgili olarak konuştu.

Partisinin Meclis’te düzenlenen grup toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akşener, şunları söyledi:

"Milletvekili hür iradeleriyle fikirlerini belirtmeleri partimiz için çok önemli. Şimdi ilginç olanı ölçü kaçsa da bu fikirlerine saygı duydum. Ben Aytun Çıray ve Ümit Özdağ’ın grev yapmalarına saygı duydum. Benim konuştuğum gruba katılmamalarına saygı duydum. Sayın Bülent Turan’ın yazdıkları üzerinden baktığımız zaman, başka bir gözle bakacağız olaya. Biz bir saldırı bekliyorduk ama...

Hepimiz otoriter sistemlerin içinden geliyoruz. Dolayısı ile hür iradeleriyle partimizde yönetimde, milletvekilliği görevinde bulunan bütün arkadaşlarımızın fikirlerini söylemelerinin partimize zenginlik kattığına inanıyorum.

Ama ben Meral Akşener olarak, DYP Genel Başkan Yardımcılığı'nı ve bakanlığını yaptığım bir dönemde; 43 milletvekili DYP’den hangi şartlarda, nasıl ayrılmıştı onu biliyorum. Ve onun, sonra Türkiye’de nelere mal olduğunu biliyorum. Bugün İstanbul İl Başkanımız Buğra Kavuncu, Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacak."

AKP’Lİ BÜLENT TURAN DA TARTIŞMAYA DAHİL OLDU

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ise, dün yaptığı bir paylaşımla İYİ Parti’nin bir operasyon için kurulduğu iddiasında bulunarak şunları söylemişti:

İYİ Parti'de kim FETÖcü, kim değil bilemem ama 1 yıl önce “İYİ Parti bir operasyon için kuruldu, seçimden sonra dağılma süreci başlayacak” demiştik. Partisine küsen genel başkan, milletvekili istifaları, kongrede liste oyunları derken şimdi de malum tartışma. Bekleyin, grup bile kuramayacaklar!

ÜMİT ÖZDAĞ’DAN TURAN’A: ‘SİZ ÖNCE KENDİ BAHÇENİZİ TEMİZLEYİN’

Tartışmaların odağındaki Ümit Özdağ, İYİ Parti içindeki gerilimden nemalanmaya çalışan AKP’li Bülent Turan’ın paylaşımının ardından Turan’a yanıt vererek ‘’Siz öncelikle kendi bahçenizi temizleyin’’ dedi.

Ümit Özdağ’ın konuya ilişkin paylaşımının tamamı şu şekilde:

Sayın Turan, İYİ Parti olarak ülkemizin menfaatini partimizin menfaatinden üstün tuttuğumuz için ve sonunda 'Allah Affetsin' dememek için sorunlu gördüğümüz durumlara gerekli müdahaleleri yapıyoruz. Bu İYİ Parti'nin meselesidir; siz öncelikle kendi bahçenizi temizleyin!

'SOKAKTA DOLAŞAMAYACAKSINIZ'

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ise, Bülent Turan'ı hedef alarak '''Kış kışlığını, puşt puştluğunu yapar.' Bülent Turan, devran dönünce, bırakın grup kurmayı, sokakta dolaşamayacaksınız'' dedi.