İYİ Parti'de Akşener Yeniden Seçildi

İYİ Parti'de Akşener Yeniden Seçildi

İYİ Parti'de 24 Haziran sonrası başlayan tartışmalar ve ardından yaşanan süreç bugün noktalandı.

İYİ Parti’nin 2’nci Olağanüstü Kurultayı bugün Ankara'da yapılıyor. 

Kurultayın yapılacağı ATO Congresium'daki salona bayraklar ve Mustafa Kemal Atatürk'ün posterleri asıldı.

Genel Başkan Meral Akşener'in sinevizyonda fotoğrafının yansıtıldığı salonun sahne kısmında 'Daha yeni başlıyoruz' yazısı bulunuyor.

Delegeler için salonun orta kısmındaki alanda yer ayrıldı.

GENEL BAŞKAN, GİK VE MDK BELİRLENECEK

Divan Başkanlığının belirleneceği kurultayda Akşener'in konuşmasının ardından, parti komisyonlarından gelen raporlar okunup oylanacak.

Kurultayda daha sonra Genel Başkan seçiminin yanı sıra 80 üyeden oluşan Genel İdare Kurulu (GİK) ve 11 üyeden oluşan Merkez Disiplin Kurulu (MDK) seçimi yapılacak.

AKŞENER TEK ADAY

Akşener'in tek aday gösterilmesi beklenen kurultayda, İYİ Parti'yi yerel seçimlere taşıyacak yönetim kadroları belirlenecek.

1124 delegenin oy kullanacağı belirtilen kurultayda, 'çarşaf liste' yönteminin uygulanacağı kaydediliyor.

'BÜTÜN RENKLER KİRLENİYORDU...'

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Akşener şunları şöyledi.

"Evet, bir iddia koyduk ortaya, seçimlere öyle girdik. Meclis'e girmiş olan bütün partiler oy kaybettikleri halde, kendilerini başarılı ilan ettiler. Biz ise, 50 yıllık partiler kadar oy almamıza rağmen, iddiamızla sınanmayı esas aldık, sorumluluğu üstlenerek çekildik. Meşhur sözdür, bilirsiniz; bütün renkler aynı hızla kirleniyordu, birinciliği beyaza verdiler. 'Kendi partimde ihtilaf konusu olmaktansa, noktayı koyarım' dedim. 'Fitneye sebep olmaktansa, örter kapımı otururum' dedim. 'Çekildim, izzetü ikbal ile bab-ı siyasetten' dedim.

'GEL' DEDİNİZ GELDİM

Türkiye'ye yakıştırdığımız demokrasi anlayışımız da şahsi prensiplerim de bunu gerektiriyordu. Allah şahittir ki, meselenin altı da budur, üstü de budur. Önü de budur, ardı da budur. O andan sonra ise içinde yer almadığım ve asla müdahil olmadığım bir süreç yaşandı. İYİ Parti camiası, kararımın hilafına ortaya bir irade koydu, ısrarcı oldu. Veda niyetine 'ben sizi çok sevdim be' demiştim. Bu sözümü alıp, elimi ayağımı bağlayan bir hamleye çevirdiniz. 'Biz de seni çok sevdik be' dediniz. Kararınıza teslim oldum. Görev, töre gereğidir. Töre konuştu, han sustu. İradenize boyun eğdim. 'Gel' dediniz, geldim. Bilinsin isterim ki; aklımızı karartacak hırslarımız yok bizim. Kariyer planlamasıyla, siyaset yapmıyoruz. 'Kazanmak için gerekirse papaz cüppesi giyerim' diyenlerden de değiliz. Dik dururuz, düz yürürüz, hak söyleriz. Zira biliriz ki, bir doğrunun imanı, bin eğriyi düzeltir." 

Akşener'in bu sözlerinin ardından partililer ayağa kalkarak 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganları eşliğinde uzun süre alkışladı.

AKŞENER YENİDEN SEÇİLDİ

Kurultayda yapılan seçimde Meral Akşener 881 oyla yeniden Genel Başkan seçildi.

İYİ Parti'de yeni yönetim listesi ise şöyle oluştu: