İYİ Parti olağanüstü kurultaya gidiyor

İYİ Parti olağanüstü kurultaya gidiyor

İYİ Parti 3 Ağustos'ta olağanüstü kurultaya gidecek. Kurultayla ilgili konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, "GİK’te köklü değişiklik olacağı" şeklindeki iddiaları yalanladı.

İYİ Parti 3 Ağustos’ta olağanüstü kurultaya gidiyor. Olağanüstü kurultayda, GİK ve MDK üyeleri seçilecek.

İYİ Parti, tüzük kurultayında yapılan bazı değişiklikleri hayata geçirebilmek için 3 Ağustos’ta olağanüstü kurultaya gidiyor. “Bugün geleceğin ilk günü” ana temasıyla Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak 4. Olağanüstü Kurultayda, Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri seçilecek.

1060 delegenin oy kullanacağı kurultayda yapılacak seçimle daha önce 80 olan ancak mayıs ayındaki tüzük kurultayında 50’ye düşürülmesi kararlaştırılan GİK üyeleri belirlenecek.

Genel Başkan Meral Akşener’in parti içi mesajlar vereceği kurultaya, çarşaf listeyle gidilecek.

‘GİK İDDİALARI DOĞRU DEĞİL’

Kurultayda GİK’te köklü değişiklikler olacağı yönündeki iddialara ilişkin AA muhabirine konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen şunları söyledi:

“GİK’te köklü değişiklik olacağı şeklindeki iddialar doğru değil, çünkü Genel Başkan bir blok liste çıkarmıyor. Tüzük kendisine böyle bir hak vermesine rağmen çarşaf liste de çıkarmıyor. Mevcut GİK üyelerinden kaçı kalır, kaçı kalmaz, tamamen delegenin takdiri. Bugüne kadar siyasi partilerde yapılmış Genel İdare Kurulu seçimlerinde çok iddialı bir şey ama en demokratik şekilde seçim yapılacak çünkü Genel Başkanımız herhangi bir öneride bulunmayacak.”