İYİ Parti belediye başkan adaylarını açıkladı

İYİ Parti belediye başkan adaylarını açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, belediye başkan adaylarını açıkladı. Akşener, CHP ile yaptıkları sınırlı ittifak içinse "CHP ile yaptığımız sınırlı güç birliği toplumsal ayrışmaya karşı alınmış bir tedbirdir" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin bugünkü grup toplantısında 2019 yerel seçimleri için belediye başkan adaylarını açıkladı.

Adaylardan önce gündeme ilişkin konuşmalar yapan Akşener, ekonomik krize değindi. "Mutfakta yangın var" diyen Akşener, Erdoğan'ın her fırsatta hatırlattığı Sarı Yelekliler eylemlerine değinerek, AKP'ye  "Çok istiyorsanız giyin birer sarı yelek, siz çıkın" şeklinde seslendi.

Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle:

- Bütçeyi basit bir gelir gider tablosu olarak düşünmemizi istiyorlar. Bütçe öncelikle siyasi bir belgedir. 2019 bütçesinde ne kadar para ayrıldı? Tam 117 milyar lira. Peki bu israf değil mi? Faize 117 milyar lira ama yatırıma bunun ancak yarısı ayrılmış. Hazine garantileri var.

- İsteyince 785 bin tane nasıl ev sahibi yapılıyor, çiftçiye mazot 1,5 TL den nasıl verilebiliyor? Damada teslim edersen milletin parası car çur olur. İsyanımız millet istediğinde bütçesinde akrep olanlardır.Türkiye değil, enflasyon uçtu. Rakam 5.3 lira. Hanginizin cebine ayda 11 bin lira giriyor? Geçtim 11 bin lirayı, 2 bin liralık asgari ücrete bile direniyorlar. Siyasetçinin dert etmesi gereken, kendi cebindeki değil, vatandaşın cebinde para olup olmadığıdır. Siyaset milletin cebinde para olsun refahı yükselsin diye yapılır. Mesele pervasızlık. Önce millet deyin. Önce milletin parasını düşün. Yoksa size zehir zıkkım olur.

'KRİZİN ATLATILMASI İÇİN HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ'

- Biz krizin atlatılması için her türlü desteği vermeye hazırız. Bütün partiler bir araya gelelim krizi çözelim diyoruz. Biz damatla çözeriz diyorlar.Biz milletin ekmeğinin derdindeyken onlar tutturmuş sarı yelek. Mutfakta yangın var yangın. Sarı yelek muhabbeti işi çözmüyor. Kimsenin sokağa çıkmaya derdi yok. Çok istiyorsanız giyin birer sarı yelek siz çıkın. Ne yaparsanız yapın, bizi birbirimize düşüremezsiniz! Siyasi ihtilaflar düşmanlık sebebi değildir. İhtilaflar bazen rahmet meselesidir. Kardeş olduğumuzu unutmayın. Siyaset gelir geçer ama millet bakidir.

Akşener, yerel seçim adaylarını açıklamadan önce CHP ile yaptıkları görüşmelere dair de "CHP ile yaptığımız sınırlı güç birliği toplumsal ayrışmaya karşı alınmış bir tedbirdir" dedi.

 İYİ PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

- Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Prof. Dr. Atakan Aksoy

- Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Ümit Bahtiyar

- Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Mahmut Uykusuz

- Çankırı Belediye Başkan Adayı: Raıf Oktay

- Nevşehir Belediye Başkan Adayı: Mehmet Özkan

- Kars Belediye Başkan Adayı: Settar Kaya

- Kırıkkale Belediye Başkan Adayı: Mahir Yılmaz

- Uşak Belediye Başkan Adayı: Muhammet Gür

- Osmaniye Belediye Başkan Adayı: Davut Çuhadar

- Gümüşhane Belediye Başkan Adayı: Mustafa Canlı