İÜ yönetimi, TTB yöneticileri Tükel ve Gören'i görevden uzaklaştırdı!

İÜ yönetimi, TTB yöneticileri Tükel ve Gören'i görevden uzaklaştırdı!

TTB Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel ve TTB Merkez Konsey Üyesi Prof. Dr. Taner Gören İstanbul Üniversitesi’ndeki görevlerinden uzaklaştırıldı.

İleri Haber

Barış çağrısı yapan Türk Tabipleri Birliği’ne (TTB) yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan TTB Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel ve TTB Merkez Konsey Üyesi Prof. Dr. Taner Gören'in İstanbul Üniversitesi tarafından görevlerinden 3 aylığına uzaklaştırıldığı öğrenildi.

11 Türk Tabipleri Birliği yöneticisinden biri olan Dr. Şeyhmus Gökalp de Diyarbakır Merkez Bankası’ndaki işinden kovulmuştu.

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş uzaklaştırılma haberini sosyal hesabından duyurdu.

Yarkadaş şunları yazdı:

‘AYIPTIR, AYIP!’

“1- AKP talimat verir de İstanbul Üni. Rektörlüğü durur mu! İÜ yönetimi, TTB Başkanı Raşit Tükel'i görevinden üç aylığına uzaklaştırma kararı almış bu sabah! Yazıklar olsun bu kararı alanlara! Mesleğin onurunu değil, iktidarı savunmanın utancını yaşayacaklar!

2- Ya Merkez Bankası'na ne demeli!  TTB yöneticileri arasında bulunan Dr. Şeyhmus Gökalp'in Diyarbakır Merkez Bankası'ndaki işine son verildi. Ayıptır ayıp! Dr. Gökalp hangi yüz kızartıcı suçu işledi de görevine son verdiniz? Muhaliflere düşmanca davranmayın!

3- İÜ'de Tükel'i görevden uzaklaştırma kararına imza atan yöneticiler; Raşit Tükel üniversitenizde en yüksek oyu alarak Rektörlük hakkını kazanmıştı. Sandıkta yenemediğiniz Tükel'e yaptığınız hukuksuzlukla da baş eğdiremezsiniz! Yaptığınız fırsatçılıktır!

4- İÜ'nün 'fırsatçı' yönetiminden yüz kızartıcı bir karar daha: TTB yöneticisi, Prof. Dr. Kardiyolog Taner Gören de İÜ'nün kararıyla görevinden üç ay uzaklaştırılmış.. Hem de gözaltına alındığı sabah.. Yaşar Kemal'in, Vedat Türkali'nin doktoru olmanın bedeli!"