İÜ yemekhanelerinde kahvaltı kaldırıldı, öğrencilerin indirimli yemek hakkı bir öğüne düşürüldü!

İÜ yemekhanelerinde kahvaltı kaldırıldı, öğrencilerin indirimli yemek hakkı bir öğüne düşürüldü!

İÜ, okul yemekhanelerinden kahvaltı öğününün kaldırıldığı, ayrıca öğrencilerin indirimli yemek hakkının bir öğüne düşürüldüğünü duyurdu.

İleri Haber

İÜ’de üç öğün verilen yemekler iki öğüne düşürüldü. Yemekhaneden kahvaltı öğünü kaldırılırken, okuldan yapılan duyuruda “Tüm yemekhanelerimizde kahvaltı hizmeti verilmeyecektir” denildi.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) yemekhanelerinde kahvaltı öğünü kaldırıldı. 2 Ocak’tan itibaren yemekhanelerde kahvaltı öğününün olmayacağı duyurulurken, öğrencilerin 3 öğün indirimli yemek hakkı tek öğüne indirildi. Okuldan yapılan duyuruda “Tüm yemekhanelerimizde kahvaltı hizmeti verilmeyecektir” cümlesi ise dikkat çekti.

Duyuruda şu ifadeler yer aldı:

“02.01.2020 Perşembe gününden itibaren tüm yemekhanelerimizde kahvaltı hizmeti verilmeyecektir. 02.01.2020’den itibaren öğrencilerimizin indirimli yemek hakkı 1 öğünle devam edecektir. Gündüz öğrenim gören öğrencilerimiz ‘öğlen yemeklerinden’, akşam öğrenim gören öğrencilerimiz ‘akşam yemeklerinden’ öğrenci ücreti üzerinden faydalanabilecektir.”

ÖĞRENCİ SENDİKASI: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YÖNETİMİ DERHAL BU KARARINDAN VAZGEÇMELİ!

Öte yandan Öğrenci Sendikası'ndan konuya ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Üniversite yönetimi, her yıl yemekhanelere yaptığı zamlar yetmezmiş gibi şimdi de 500 TL'lik KYK kredisi/bursu ile geçinmeye çalışan üniversitelilerin kantine kıyasla ucuza yediği yemeğe gözünü dikiyor" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul Üniversitesi'ne bağlı yemekhanelerin tamamında 2 Ocak 2020'den itibaren öğrencilere verilen kahvaltılar kaldırılacak ve öğrencilerin "indirimli" yiyebileceği öğün sayısı bire düşürülecek. Bu kararla öğle yemeğini "öğrenci tarifesiyle" yiyen öğrenci, akşam yemeği için tam fiyat ödemek zorunda bırakılacak.

Üniversite yönetimi, her yıl yemekhanelere yaptığı zamlar yetmezmiş gibi şimdi de 500 TL'lik KYK kredisi/bursu ile geçinmeye çalışan üniversitelilerin kantine kıyasla ucuza yediği yemeğe gözünü dikiyor.

İstanbul Üniversitesi yönetimi bu kararından hemen dönmeli, kahvaltı hizmetine devam etmeli ve öğrenci tarifesini tüm öğünlere uygulamalıdır!"

 

DAHA FAZLA