İÜ yemekhanelerinde indirimli öğün sayısının azaltılmasına karşı dilekçe vermek isteyen öğrencilere polis saldırdı

İÜ yemekhanelerinde indirimli öğün sayısının azaltılmasına karşı dilekçe vermek isteyen öğrencilere polis saldırdı

İstanbul Üniversitesi'nde yemekhanelerden kahvaltıların kaldırılmasına ve indirimli öğün sayısının bire düşürülmesine karşı dilekçe vermek isteyen üniversitelilere polis coplarla saldırdı.

Özgür Büyüktaş

İstanbul Üniversitesi (İÜ) öğrencileri, yemekhanelerden kahvaltıların kaldırılmasına ve indirimli öğün sayısının bire düşürülmesine karşı bir araya gelerek Rektörlüğe dilekçe vermek istedi. Okul içinde toplanan öğrencileri dışarı çıkarmayan polis, diğer fakültelerden gelerek dilekçe vermek isteyen öğrencileri ise okulun içine sokmayarak öğrencilere coplarla saldırdı.

İstanbul Üniversitesi'ne bağlı yemekhanelerin tamamında 2 Ocak 2020'den itibaren öğrencilere verilen kahvaltılar kaldırılacak ve öğrencilerin indirimli yiyebileceği öğün sayısı bire düşürülecek. Bu kararla öğle yemeğini öğrenci ücretiyle yiyen üniversiteliler, akşam yemeği için tam ücret ödemek zorunda bırakılacak. 

Üniversitenin bu kararına karşı "Müşteri değil, öğrenciyiz" diyen üniversiteliler, yemekhaneyi boykot ederek alınan kararın iptal edilmesi için Rektörlüğe dilekçelerini vermek istedi. Merkez Kampüs dışından gelen öğrencilerin Rektörlüğün olduğu kampüse girilmesi engellenirken, Merkez Kampüs'te toplanan öğrencilerin ise dışarıda bekleyen arkadaşlarıyla birleşmesi polis tarafından engellendi.

Merkez Kampüs dışındaki fakültelerden gelerek okula girmek isteyen öğrencilere polis coplarla saldırdı. Polis saldırısında gözaltı olmazken, saldırının ardından okul dışında kalan öğrenciler forum düzenledi.

DAHA FAZLA