İÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğrencileri: SBF başkanlığa hayır diyor

İÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğrencileri: SBF başkanlığa hayır diyor

İstanbul Üniversitesi(İÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğrencileri, “SBF Başkanlığa Hayır Diyor” başlığıyla yaptıkları açıklama ile referandum öncesi Hayır’ın sesini kendi fakültelerinden yükselteceklerini ilan etti.

İÜ SBF öğrencilerinden oluşan İÜ SBF Dayanışması, anayasa referandumuna dair bir açıklama yaptı. KHK’larla akademisyenlerin birer birer ihraç edildiği, fakültelerin kapanır duruma geldiği, eğitimin niteliksizleştirildiği ve üniversitenin yok edilmek istendiği koşullarda, üniversitelilerin memlekete dair düşünmesinin istenmediği belirtilen açıklamada, “Tam da ülkeyi derinden etkileyecek referandum yaklaşırken, biz İstanbul Üniversitesi SBF öğrencileri bize dayatılan bu apolitikleştirmeye karşı Hayır’ın sesini kendi fakültemizden yükseltiyoruz.” denildi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

 

SBF BAŞKANLIĞA HAYIR DİYOR

Bugün KHK'larla hocalarımızın birer birer ihraç edildiği, fakültelerin kapanır duruma geldiği, eğitimin niteliksizleştirildiği, bilimin piyasalaştığı ve üniversitenin yok edilmek istendiği koşullarda üniversiteliler de apolitikleştiriliyor ve memleket gündemine dair düşünmemiz istenmiyor. Adı Siyasal Bilgiler olan fakültemizde bile siyaset üzerine fikrimizi beyan etmemiz yasaklanıyor. Tam da ülkeyi derinden etkileyecek referandum yaklaşırken, biz İstanbul Üniversitesi SBF öğrencileri bize dayatılan bu apolitikleştirmeye karşı Hayır’ın sesini kendi fakültemizden yükseltiyoruz.

Üniversitede yaşadığımız sorunlar hiçbir zaman memleket gündeminden ayrı düşünülemez bu nedenle bugün başkanlığa hayır demek sadece bir oydan ibaret değil aynı zamanda eğitimin niteliksizleştrilmesine, üniversitenin yaşam alanımız olmaktan çıkmasına, kulüplerin ve bu doğrultuda sosyal alanlarımızın yok edilmesine, niteliksiz barınmaya, yemekhane ve kantin zamlarına, polis korumasında okula sokulan IŞİD’ çetelerine, Türkiye’nin en çok ödenek alan üniversitesinde havasız prefabrik binalara hapsolmaya, seçimi kaybettiği halde başa geçen yandaş rektörün hukuksuz uygulamarına da hayır demek.

68’den bu yana tüm bileşenleriyle birlikte postallara karşı direnen üniversite geçtiğimiz haftalarda Cebeci'de bir kez daha postalların kaybedeceğini direnenlerin mutlak suretle kazanacağını gösterdi.

Beyazıt’tan Mülkiye’ye selam olsun diyor mücadeleye devam ediyoruz.

SBF öğrencileri olarak tüm yasaklara baskılara karşı bir kez daha başkanlığa HAYIR diyoruz.