İÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik/Biyoloji öğrencileri: Mağduriyet yaşanmadan çözüm üretilsin!

İÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik/Biyoloji öğrencileri: Mağduriyet yaşanmadan çözüm üretilsin!

İstanbul Üniversitesi'nde  okuyan Biyoloji ile Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü öğrencileri, 2015'ten beri kendi dersliklerinde ve laboratuvarlarında ders işleyemiyor. Yeni yapılan binanın başkalarına tahsis edilmeye çalışıldığını söyleyen üniversiteliler, "Her yönden mağduriyet yaşanmadan çözüm üretilmesini diliyoruz" dedi. 

Arzum Yalçın

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Fen Fakültesi'nde okuyan Biyoloji ile Moleküler Biyoloji ve Genetik (MBG) öğrencileri, bölümlerine ait binanın depreme dayanıksızlığı sebebiyle yenisi yapılmak üzere yıkıldığı 2015 yılından bu yana kendi dersliklerinde ve laboratuvarlarında ders işleyemiyor. Bu mağduriyete karşı birlik olan üniversiteliler, Fen Fakültesi bahçesinde toplanıp bir haftalık ders boykot kararı aldıklarını açıkladı. 

Öğrenciler tarafından yapılan dünkü açıklamada, "Eğitim, öğretim ve araştırmadan mağdur olan bizler herhangi bir çözüm sunulmadığı sürece hakkımız olanı savunmaya devam edeceğiz" denilmişti.

Öğrenciler hasarlı binalara girmeyi reddederek bahçedeki bekleyişlerini sürdürüyor. hasarlı fakülte binalarına girmeyen öğrenciler İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi dekanı Prof. Dr. Yeşim Ökten ile görüştü. Öğrenciler dekana tek dertlerinin sağıklı bir ortamda bilim yapmak olduğunu söyleyerek dersleri boykot ettiklerini bildirdi.

"Bu bina güvenli değil. Deprem raporu olduğu halde boşaltılan yerlerde ders görmeye devam ediyoruz" diyen öğrenciler basın açıklaması okudular. Basın açıklamasının ardından başlattıkları boykot eylemine devam ettiler.

 

DAHA FAZLA