İÜ Hastanesi Çalışanlarından Hak Eylemi

İÜ Hastanesi Çalışanlarından Hak Eylemi

İstanbul Üniversitesi Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanelerinde iki aydır performans ücretlerini alamayan çalışanlar sosyal medya eylemi yapacak.


İleri Haber

İstanbul Üniversitesi’ne (İÜ) bağlı Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanelerinde iki aydır performans ücretlerini alamayan hastane emekçileri eylem yapacak.

İÜ Çapa ve Cerrahpaşa Tıp’ta, 2 aydır performans ücretleri ‘para olmadığı’ gerekçesiyle çalışanlara verilmiyor. Dekan Vekili Prof. Dr. Ümit Dilber Mutlu imzasıyla çalışanlara üst üste 2 aydır gönderilen yazıda, “Değerli Çalışanımız, 2018 yılı Mayıs ve Haziran aylarına ait katkıya dayalı ek ödemelerin ödenmesinin, ödenek yetersizliği nedeni ile ilerideki bir tarihte gerçekleştirileceğini bilgilerinize rica ederim” bildiriminde bulunması üzerine, çalışanlar eylem yapma kararı aldı.

SOSYAL MEDYA EYLEMİ

Twitter’da bu akşam saat 21.00 de #ÇapadaEmekHırsızlığıVar ve #CerrahpaşadaEmekHırsızlığıVar etiketleriyle eylem yapacak olan çalışanlar, sosyal medyada her akşam sesleri duyulana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

HASTANE ÖNÜNDE DE EYLEM

Çalışanlar, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Aksaray Şubesi ve İstanbul Tabip Odası’nın (İTO) çağrısıyla 29 Ağustos saat 12.30’da da Çapa Tıp Fakültesi’ndeki Monoblog önünde konuya ilişkin basın açıklaması yapacak.