İÜ Cerrahpaşa’da iki fakültede eğitime 20 gün ara verildi

İÜ Cerrahpaşa’da iki fakültede eğitime 20 gün ara verildi

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa bünyesindeki 2 fakültede, hasarlı binalar nedeniyle eğitime 20 gün ara verildi.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörlüğü, 26 Eylül’de meydana gelen 5.8 şiddetindeki depremde hasar gören Veteriner Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesinde eğitim-öğretime 20 gün ara verildiğini açıkladı.

Rektörlüğün duyurusunda, eğitim öğretim hizmetlerinin 2-22 Ekim tarihleri arasında yapılmayacağı belirtilerek “22 Ekim’den sonraki süreç hakkında Rektörlüğümüzce ayrıca duyuru yapılacaktır” denildi.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Rektörü Aydın ise şu açıklamalarda bulundu:

Cerrahpaşa Yerleşkemizde yer alan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Birimi'nin X (Çocuk Acil ve Çocuk Klinikleri) sağlık hizmetleri yeni binaya taşınıncaya kadar durdurulmuş olup mevcut hastaların diğer birimlere/hastanelere nakline karar verilmiştir.

Bakırköy Yerleşkemizde yer alan Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde eğitim ve öğretim faaliyetlerine 2-22 Ekim 2019 tarihleri arasında ara verilmesine ve bu süre zarfında Bakırköy Yerleşkesindeki Fakülte binasının tahliye edilerek yeni binaları inşa edilinceye kadar Büyükçekmece Yerleşkesine taşınmasına karar verilmiştir.

Avcılar Yerleşkemizde Veteriner Fakültesi'ne bağlı olarak çalışan Hayvan Hastanesi faaliyetlerinin geçici bir süre için durdurulmasına karar verilmiştir.

DAHA FAZLA