İTÜ’lü kadın+’lar, tacizci Şengör’ü okulda istemiyor!

İTÜ’lü kadın+’lar, tacizci Şengör’ü okulda istemiyor!

Tacizci Şengör’ü protesto eden İTÜ’lü kadın+’lar, “Akademide şiddete, tacize yer yok, İTÜ’de Celal Şengör’ü istemiyoruz” diyerek İTÜ yönetimine seslendi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğretim üyesi Prof. Dr. Celal Şengör, bir öğrencisine yönelik cinsel tacizini canlı yayında anlatmış ve kullandığı ifadeler büyük tepki almıştı. Şengör hakkında idari soruşturma başlatılmıştı.

Öğrenciler ise İTÜ yönetiminin yıllardır üstünü kapadığı veya görmezden geldiği tacizlere tepki yükselince soruşturma açmak zorunda kaldığını söyleyerek komisyonların öğrencilere açık olması gerektiğini savunmuştu. Bugün üniversitenin iki yerinde öğrenciler eylemdeydi. Bu sırada Celal Şengör yankı uyandıran olayla ilgili ilk açıklamayı “Neler Oluyor Hayatta” programına yaptı. Şengör’ün ifadelerine yer veren Hakan Ural, “Celal Hoca diyor ki; Ben asla, bunun bir cinsel taciz olduğunu düşünmüyorum. Asla bunda bir anormallik görmüyorum. Bana gösterilen tepkilerin birçoğunu da abartılı buluyorum” dedi.

KADIN+’LAR EYLEMDE

Sendika.org’un haberine göre; İTÜ Kadın+ Dayanışması ve Taşkışla Kadın Çalışmaları ve Toplumsal Eşitlik Kulübü’nün ortak çağrısıyla saat 13.00’te Şengör’ün bağlı bulunduğu Maden Fakültesi önünde bir araya gelenler “Akademide şiddete, tacize yer yok, İTÜ’de Celal Şengör’ü istemiyoruz” yazılı pankartı açarak basın açıklaması yaptı.

“Kadınları değil; tacizciyi engelle” ve “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganlarını atan öğrenciler, İTÜ’de tacizin ve şiddetin meşrulaştırılmasına tahammülleri olmadığını belirtti.

Açıklamada Şengör’e açılan soruşturmaya dair okulun soruşturma süreçlerinin öğrencilere kapalı, göstermelik komisyonlarca değil; içerisinde öğrencilerin ve okul bileşenlerinin de yer aldığı şeffaf, takip edilebilir ve denetlenebilir taciz önleme birimleri tarafından sağlanması talebi dile getirildi.

DAHA FAZLA