İTÜ'deki yemekhane fiyatlarını ve ÖGB terörünü protesto eden en az 12 öğrenciye soruşturma açıldı!

İTÜ'deki yemekhane fiyatlarını ve ÖGB terörünü protesto eden en az 12 öğrenciye soruşturma açıldı!

İTÜ'de yüksek kantin ve yemekhane fiyatları ile ÖGB terörünü protesto eden en az 12 öğrenciye soruşturma açıldı. Soruşturma açılan öğrenci sayısının artabileceği ifade ediliyor.

İleri Haber

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) yüksek kantin ve yemekhane fiyatları ile okul yönetimi eliyle okulda estirilen Özel Güvenlik Birimi (ÖGB) terörünü protesto eden en az 12 öğrenciye soruşturma açıldı.

İTÜ öğrencileri, okul kantin ve yemekhanelerindeki yüksek fiyatlara karşı 12 Aralık'ta başlattıkları boykotu sürdürüyor. Boykotla birlikte öğrenciler üzerinde baskı kurmaya çalışan okul yönetimi eliyle, ÖGB terörü de artıyor. Öğrencilerin dağıttığı çay kazanlarını kaldırtan ve öğrencilere saldıran ÖGB’ler, geçen hafta da İTÜ Dayanışması üyesi mezun bir gencin kartını alarak, genci darp etmişti.

Ulaştığımız bilgiye göre, İTÜ'de fahiş fiyatları ve güvenlik terörünü akademisyenlerin de katıldığı bir açıklamayla protesto eden en az 12 öğrenciye, sıra arkadaşlarını boykota davet ettiği ve güvenlik terörünü teşhir ettiği gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Soruşturma açılan öğrenci sayısının 30'a yakın olabileceği ifade ediliyor...

[ih2]

DAHA FAZLA