İTÜ’de ÖGB terörü sürüyor: Güvenlik amiri saldırdı, darp edilen genç hakkında işlem yapıldı!

İTÜ’de ÖGB terörü sürüyor: Güvenlik amiri saldırdı, darp edilen genç hakkında işlem yapıldı!

İTÜ'de ÖGB tarafından bir gencin mezun kartına gerekçesiz biçimde el konuldu. ÖGB amirinin darp ettiği genç gözaltına alınırken, hakkında da işlem yapıldı.

İleri Haber

İTÜ’de ‘mezun kartını’ göstererek okula girmek isteyen genç, okula alınmadı. ÖGB’nin alıkoyarak, darp ettiği genç üstüne üstlük gözaltına alındı. Hiçbir fiziki mukavemette bulunmayan genç hakkında “kasten adam yaralamak” ve “güvenliğe işini yaptırmamak” suçlamalarıyla tutanak tutuldu.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) son dönemde artan Özel Güvenlik Birimleri (ÖGB) terörü sürüyor. 2019’da okuldan mezun olan genç, bugün mezun kartıyla okula girmek istedi. Turnikeler kartı okumayınca orada bulunan ÖGB’ye mezun olduğunu ve okula girmek istediğini ifade eden genç, ÖGB’nin izin vermesine rağmen 10 metre kadar ilerledikten sonra ÖGB tarafından geri çağırıldı.

ÖGB AMİRİ DARP ETTİ

Gencin kartı ÖGB tarafından “kayıt yapacağız” bahanesiyle alınırken, güvenlik müdürü de alana gelerek, genci okula almayacaklarını ve kartını iptal edip el koyduklarını söyledi. Gencin, kendisine kartının iptal edilmesiyle ilgili bir bildirim yapılmadığı ve gerekçesiz biçimde kartının iptal edilemeyeceği yönündeki itirazlarına rağmen yaklaşık 10 güvenlik, gencin etrafını sararak okula girmesini engellemeye çalıştı. Güvenliklerin arasından okula giren genç alıkoyulurken, ÖGB amiri de gencin boğazını sıkıp darp ederek, polis çağıracağını söyledi.

[ih2]

‘AMİR GÖRÜNTÜ ALMAK İSTEYENLERİ TEHDİT ETTİ’

Genç, olayın sonrasını şöyle anlattı:

“Hemen sonrasında iki güvenlik görevlisi koluma girerek polis gelene kadar böyle bekleyeceğimizi söyledi. Böyle bir hakları olmadığını defalarca tekrarlasam da bir etkisi olmadı. O bölgeden geçen birkaç arkadaştan fotoğrafımı çekip bu durumun hukuksuz olduğunu insanlara duyurmalarını istedim ama güvenlik müdürü onları da tehdit ederek oradan uzaklaştırdı. Bu durum üstüne zor kullanarak güvenlik aracına bindirdi. Eski rektörlük binasındaki güvenlik odasına götürüldüm ve polis gelene kadar orda beklettiler.”

DARP EDİLEN GENÇ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI

Polisin gözaltına aldığı genç, hastaneden darp raporu aldı ve güvenlik amirinden şikayetçi oldu. Genç, “Kamera görüntülerinde de açıkça görülebileceği gibi benim hiç kimseye fiziki bir müdahalem olmamasına rağmen hakkımda kasten adam yaralamak ve güvenliğe işini yaptırmamak suçlarından tutanak tutuldu” dedi.

Bu zamana kadar okulda hukuksuz hiçbir şey yapmadığını söyleyen genç, İTÜ 2019 mezunu olarak okula girmesini engellemenin de ÖGB’nin iş tanımına girmediğini söyledi. Alıkonulan mezun kartının geri verilmesini ve bu keyfi uygulamanın tekrarlanmamasını istediğini ifade eden genç, okulda son günlerde sürekli tekrarlanan güvenlik terörünün son bulmasını ve öğrencileri tehdit edip boğazını sıkma cüreti gösteren güvenlik müdürü hakkında da gerekli soruşturmanın başlatılması gerektiğini vurguladı.

DAHA FAZLA