İTÜ’de ÖGB terörü sürüyor: Çay dağıtan öğrencilere saldırdılar!

İTÜ’de ÖGB terörü sürüyor: Çay dağıtan öğrencilere saldırdılar!

İTÜ'de devam eden boykot kapsamında çay dağıtan öğrencilere ÖGB saldırdı. Okulda geçtiğimiz mayıs ayında da çağ dağıtan öğrencilere bir ÖGB saldırısı gerçekleşmiş ve çay kazanı gözaltına alınmıştı.

İleri Haber

İTÜ’de özel işletmelerin öğrenci düşmanı tavırları ve fiyatla politikalarına karşı boykotunu sürdüren öğrenciler okulda çay dağıttı. Öğrencilere saldıran birkaç defa saldıran ÖGB, çay kazanını kaldırttı.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) özel işletmelerin öğrenci düşmanı tavırlarına ve fiyat politikalarına karşı boykot sürüyor. Boykottaki öğrenciler bugün Ayazağa Kampüsü’nde çay dağıttı. Özel Güvenlik Birimleri (ÖGB) ise çay dağıtan öğrencilere sözlü ve fiziksel saldırıda bulundu. Buna rağmen çay dağıtmaya devam eden öğrencilere yine saldıran ÖGB, çay kazanlarını kaldırttı.

“Müşteri değil öğrenciyiz” diyen öğrenciler boykot kazanımla sonuçlanan kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirttiler.

 

ÇAY KAZANI GÖZALTINA ALINMIŞTI

İTÜ Ayazağa Kampüsü'nde geçen mayıs ayında öğrencilerin dayanışma amaçlı çay dağıtma etkinliğine ÖGB müdahale etmiş ve çay kazanına el koymuştu. Öğrencilerin, müdahalenin sebebini sorması üzerine ÖGB'ler, herhangi bir geçerli sebep sunamamıştı.

DAHA FAZLA