İTÜ’de ‘Barınamıyoruz’ diyen öğrencilere polis saldırdı!

İTÜ’de ‘Barınamıyoruz’ diyen öğrencilere polis saldırdı!

Barınma hakları için sabahlayan İTÜ’lülere polis saldırdı. “Koyuncu yurt yap #İTÜlüYertsizYurtsuz” yazılı pankartla direnen öğrenciler, vazgeçmemekte kararlı olduklarını duyurdu.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Merkezi Derslik Binası’nda (MED) barınma hakları için sabahlayan öğrencilere polis saldırdı.

İTÜ Dayanışması, “Barınma hakkımız için MED A’da sabahlıyoruz” diyerek Merkezi Derslik A Binası içinde nöbet başlattı. Gece yarısına doğru binaya gelen çok sayıda özel güvenlik, nöbetin bitirilip binanın boşaltılmasını istedi. Bir süre daha bekleyişini sürdüren üniversitelilere, saat 01.30 sularında özel güvenlikler saldırdı.

“Barınma hakkımızı vermeyecekler, alacağız” ve “Koyuncu yurt yap #İTÜlüYertsizYurtsuz” yazılı pankartlar açan İTÜ’lüler, barınma sorununun üniversitenin “bir numaralı sorunu” olduğunu belirterek, “İTÜ’nün ve ona bağlı vakıfların bütçelerini biliyoruz. Yurtlardan, teknokentlerden, özel okullarından, otellerinden kazandıkları paraları biliyoruz. Doğa Kolejine yatırılan serveti ve dönen yolsuzlukları görüyoruz. İTÜ ve ona bağlı vakıfların bu sorunu çözecek bütçesi olduğunu görüyoruz. Bu sorunun çözülmemesinin bir tercih olduğunu biliyoruz” dedi.

ÖĞRENCİLERE VERİLEN YURTLARDA DA TEMEL İHTİYAÇLAR YOK!

İTÜ Dayanışması’nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Vadi Yurtlarında sular kesilmiş durumda. Yurtlarda kalan arkadaşlarımızın temel hizmetleri bile karşılanmıyor” denildi.

ÖNCE ÖZEL GÜVENLİK ARDINDAN POLİS SALDIRDI

Nöbet alanına gelen çok sayıda özel güvenlik, “Binanın kullanım süresi dolmuştur” uyarıları yaptı ve ardından üniversitelilerin bina dışına çıkmalarını istedi. Üniversiteliler, özel güvenliklerin müdahalesinin hukuksuz olduğunu belirterek “Yaşasın öğrenci dayanışması”, “Barınma hakkımız, söke söke alırız” sloganlarıyla karşılık verdi.

Binayı terk etmemekte kararlı olan üniversitelilere, saat 01.30 sularında özel güvenlikler saldırdı. Üniversiteliler darp edilerek bina dışına çıkarıldı.

‘BURADAYIZ VAZGEÇMİYORUZ!’

Sosyal medyadan olayı duyuran Öğrenci Sendikası ise, “İTÜ MED binasında barınma hakkımız için sabahlarken çevik kuvvet kampüse sokuldu, öğrencilere saldırıldı!

Öğrencilere hakkını istediği için vahşice saldıranlar suç işliyor. Buradayız, vazgeçmiyoruz!” paylaşımı ile sıra arkadaşlarına destek oldu.

 

DAHA FAZLA