İTÜ tacizci Şengör hakkında soruşturma başlattı: Öğrenciler eylem çağrısı yaptı

İTÜ tacizci Şengör hakkında soruşturma başlattı: Öğrenciler eylem çağrısı yaptı

İTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Celal Şengör'ün bir kadın öğrenciyi taciz ettiğini anlatmasına sosyal medyadan büyük tepki gelmişti. Tepkilerin ardından İTÜ Rektörlüğü Şengör hakkında soruşturma başlatırken, öğrenciler eylem çağrısı yaptı.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğretim üyesi Prof. Dr. Celal Şengör, bir öğrencisine yönelik cinsel tacizini canlı yayında anlatmış ve kullandığı ifadeler büyük tepki almıştı. İTÜ rektörlüğü, Prof. Dr. Celal Şengör hakkında idari soruşturma başlattığını açıkladı.

İTÜ’nün sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, “Taraflardan birinin mağdur olması ve korunması gereken özel hayatı nedeniyle idari soruşturma sonuçlanıncaya kadar kamuoyunu sabırlı olmaya davet ediyoruz. Olayın cezai yönü savcılık incelemesinde olup hukukun üstünlüğüne olan inancımız tamdır” ifadeleri kullanıldı.

EYLEME ÇAĞRI

İTÜ Kadın+ Dayanışması ile Taşkışla Kadın Çalışmaları ve Toplumsal Eşitlik Kulübü’nün ortak çağrısında “Bizler için özgür ve güvenli bir dünyayı yaratmaya kampüslerimizden başlayacağız. Bu yüzden arsızca tacizi meşrulaştıranları kampüslerimizde istemediğimizi duyurmak için 20 Eylül Pazartesi 13.00’de Ayazağa Kampüsü Maden Fakültesi önünde buluşuyoruz” denildi.,

 

DAHA FAZLA