İTÜ 'okula giremez' dedi, mahkeme kararı bozdu

İTÜ 'okula giremez' dedi, mahkeme kararı bozdu

İTÜ'de yemekhane fiyatlarını ve ÖGB terörünü protesto ettiği için sınav dönemi olmasına rağmen hukuksuz biçimde okula sokulmayan öğrencilerden biri açtığı davayı kazandı. Mahkeme, öğrenci hakkındaki tedbir kararını kaldırdı.

İzel Sezer - @izelsezer

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) yüksek kantin ve yemekhane fiyatları ile okul yönetimi eliyle okulda estirilen Özel Güvenlik Birimi (ÖGB) terörünü protesto eden 4 öğrenci, sınav dönemi olmasına rağmen hukuksuz biçimde okula alınmadı. Hakkında tedbir kararı verilen İTÜ Dayanışması üyesi öğrencilerden birinin dün açtığı davada mahkeme, tedbir kararının yürütmesinin durdurulmasına kararı verdi.

İTÜ öğrencileri, okul kantin ve yemekhanelerindeki yüksek fiyatlara karşı 12 Aralık'ta başlattıkları boykotu sürdürüyor. Boykotla birlikte öğrenciler üzerinde baskı kurmaya çalışan okul yönetimi eliyle, ÖGB terörü de artıyor. Öğrencilerin dağıttığı çay kazanlarını kaldırtan ve öğrencilere saldıran ÖGB’ler, geçen hafta da İTÜ Dayanışması üyesi mezun bir gencin kartını alarak, genci darp etmişti.

MAHKEME, HUKUKSUZ UYGULAMANIN DURDURULMASINA KARAR VERDİ

ÖGB’lerin bu saldırılarına maruz kalan öğrenciler hakkında soruşturma açılırken, soruşturmaya uğrayan 4 öğrenci, sınav dönemi olmasına rağmen hukuksuz biçimde günlerdir okula alınmıyor. Üniversite yönetiminin bu hukuksuz uygulamasına karşı dava açan üniversitelilerden birinin açtığı davada ise mahkeme, tedbir kararının yürütmesinin durdurulmasına kararı verdi.

DAHA FAZLA