İTÜ Öğrencileri'nden sosyal medya kampanyası: 24 saat gözetim altındayız!

İTÜ Öğrencileri'nden sosyal medya kampanyası: 24 saat gözetim altındayız!

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin, çevrim içi (online) finallerde mikrofon ve kamera zorunluluğu ile öğrencilerin ziyaret ettikleri web sitelerindeki verilerini okuyabilen bir eklenti yükleme şartı getirmesi büyük tepkiye neden oldu.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğrencileri, çevrim içi (online) yapılan final sınavlarının kamera ve mikrofon gözetemi altında yapılmasına tepki amacıyla sosyal medya kampanyası düzenledi. 

#İTÜmahremiyetistiyor etiketiyle başlatılan kampanyada İTÜ yönetiminin aldığı kararların “Kişisel Verilerin Korunması” ve “Özel Hayatın Gizliliği” ilkelerini ihlal etiği ve Anayasa’ya aykırı olduğu savunuldu. 

Pek çok üniversitede kamera ve mikrofon zorunluluğu olmadan sınav yapılmasına rağmen İTÜ yönetimi, öğrencilerin ziyaret ettiği web sitelerindeki tüm verilerini okuyabilen ve değiştirebilen Witwiser adlı eklentinin internet tarayıcısına eklenmesini şart koşmuştu. Yönetim ayrıca, Matematik, Fizik, Kimya gibi havuz derslerinin sınavlarında soru başına düşen süreyi yüz yüze sınavların dahi altına düşürmüş, önceki sorulara dönüşü ise engellemişti.

 

 

DAHA FAZLA