İTÜ öğrencileri kamera ve mikrofon uygulamasına karşı çıkıyor: #İTÜÖğrencineGüven

İTÜ öğrencileri kamera ve mikrofon uygulamasına karşı çıkıyor: #İTÜÖğrencineGüven

İTÜ öğrencileri, İTÜ Dayanışması'nın çağrısıyla #İTÜÖğrencineGüven etiketi altında sosyal medyada buluşarak final ve hazırlık sınavlarında kamera ve mikrofon uygulaması zorunluluğuna karşı sosyal medya eylemi yaptı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde pek çok üniversitede sınav ve uzaktan eğitim uygulamaları tepkiye yol açarken, son olarak İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencilerine sınavlarda kamera ve mikrofonu açık tutma zorunluluğu getirildi. Bu duruma karşı harekete geçen İTÜ öğrencileri, #İTÜÖğrencineGüven etiketiyle sosyal medya eylemi yaparak Twitter gündemine girdi.

İTÜ Dayanışması'nın çağrısıyla #İTÜÖğrencineGüven etiketi altında sosyal medyada buluşan öğrenciler kısa süre içerisinde Twitter'da gündeme gelmeyi başardı. Pek çok öğrencinin katıldığı ve desteğin yüksek olduğu sosyal medya eyleminde üniversite rektörlüğünden bu yanlış karardan dönülmesi talep edildi.

'ÖĞRENCİLERE KULAK VERİN'

Öte yandan son dönemde öğrencilerin yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi konusunda başarılara imza atan ve Türkiye'nin farklı üniversitelerinde kameralı sınav zorunluluğuna karşı verilen mücadelelerde başarıya ulaşan Öğrenci Sendikası, konuyla ilgili yaptığı paylaşımda yetkililere şöyle seslendi:

"İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri sınavlarda kamera ve mikrofon uygulamasının zorunlu tutulmasına itiraz ediyor. 

Salgının başından bu yana mağduriyetlerinin giderilmesi için sesini duyurmaya çalışan öğrencilere kulak verin!"

DAHA FAZLA