Saray ittifakında atışma sürüyor: 'Kimse nezaket öğretemez'

Saray ittifakında atışma sürüyor: 'Kimse nezaket öğretemez'

Saray ittifakı ortağı Bahçeli, af tartışmalarına ilişkin Erdoğan ve AKP’lilere seslenerek, “Teklifimizi tasvip etmiyorlarsa kabul etmezler, takdir ediyorlarsa onay verirler. Mesele bu kadar basittir. Hiç kimseyi zorlayan yoktur” demişti. Ardından AKP ve MHP cephesinden yapılan açıklamalarla atışma devam etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Twitter heseabından af tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP’lilere tepki gösteren Bahçeli şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanı’nın Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattının ikinci etabının açılış töreninde yapmış olduğu konuşmayı, bu kapsamda şartlı ceza indirimiyle ilgili teklifimize yönelik değerlendirmelerini titiz bir bakış açısıyla takip ve analiz ettik. Sayın Cumhurbaşkanı, 'şimdi birileri çıkarmış af, ne affı?' ifadeleriyle birlikte aynen şunları dile getirmiştir: 'Hele hele 50 bini aşkın uyuşturucunun cezaevinde olduğu bir dönemde biz uyuşturucuları affeden bir iktidar olarak mı anılacağız?' Elbette kast edilen Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Partimizi zan ve töhmet altında bırakmak asla doğru değildir. MHP’yi yüzeysel ve üstünkörü bir şekilde uyuşturucuyla, uyuşturucu suçuyla yan yana getirmek şayet art niyet değilse, kesinlikle isabetsiz ve itibarsız bir isnattır.”

‘FAHİŞ BİR YANLIŞ, FUZULİ BİR DEMAGOJİDİR’

“Şartlı ceza indirimiyle ilgili teklifimizi uyuşturucu temeline indirmek, tahrip ve tahrif etmek fahiş bir yanlış, fuzuli bir demagojidir. Kanun teklifimiz 24 Eylül 2018 Pazartesi günü TBMM’ne sunulmuştur. Şu anda Adalet Komisyonu’nda görüşülmeyi beklemektedir.”

‘HİÇ KİMSEYİ ZORLAYAN YOKTUR, BASKI KURAN YOKTUR’

“Adalet ve Kalkınma Partisi’nin değerli milletvekilleri teklifimizi tasvip etmiyorlarsa kabul etmezler, takdir ediyorlarsa onay verirler. Mesele bu kadar basittir. Hiç kimseyi zorlayan yoktur, baskı kuran yoktur. Milletin temsilcileri hür iradeleriyle gereği neyse onu yaparlar. Karar ve yetki TBMM’nindir. Ancak Milliyetçi Hareket Partisi’ni meydanlarda hakir görmek, tariz ve tenkitle suçlamak siyasi ahlak ve basirete asla sığmayacaktır. Siyasi nezaket ve nezahet, aynı zamanda ittifak ruhu ve duruşu muhataplarına inkâr ve ihmal edemeyecekleri sorumluluklar yüklemektedir. Bu sorumluluğun ifa ve ifadesi millete verilmiş sözlerin, milli bekayı muhafaza azminin tezahürü ve teminidir."

AKP'DEN CEVAP GELDİ

Bahçeli'nin sözlerine AKP cephesinden yanıt gecikmedi.  AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Bahçeli'nin ifadeleri siyasi nezakete uymadı" dedi.

'KİMSE NEZAKET ÖĞRETEMEZ'

Çelik'in bu sözleri üzerine Twitter üzerinden bir açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın şu ifadeleri kullandı:

"AK Parti Sözcüsünün, 'Sayın Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanımıza karşı kullandığı ifadeler siyasi nezaket, nezahet ve yüklenen sorumluluğa uygun bir yaklaşım olmamıştır' şeklindeki ifadelerini şiddetle reddederiz. Bu ülkede hiç kimse Sayın Genel Başkanımıza nezaket dersi vermeye kalkamaz. Sayın Genel Başkanımızın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamına gösterdiği saygı milletimizin malumudur. Bununla birlikte Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın ittifak ve af konusundaki açıklamalarıyla parti sözcülerinin beyanları arasındaki belirgin sezgi, seviye ve anlayış farkı partimizce görmezden gelinmemiştir. "