İTO, Salgınlara Yönelik Türk Tabipleri Birliği Etik Kurulu Görüşü'nü yayınladı

İTO, Salgınlara Yönelik Türk Tabipleri Birliği Etik Kurulu Görüşü'nü yayınladı

İTO, salgınlara yönelik Türk Tabipleri Birliği Etik Kurulu Görüşü'nü yayınladı. Açıklamada "Küresel salgınlar gündelik yaşam alışkanlıklarından toplumların siyasi, ekonomik ve kültürel yapılarına uzanan köklü değişikliklere neden olmaktadır. Bu değişiklikler en çok toplumun dezavantajlı kesimlerini olumsuz etkilemektedir" denildi.

İstanbul Tabip Odası (İTO) küresel salgınlara ilişkin, Salgınlara Yönelik Türk Tabipleri Birliği Etik Kurulu Görüşü'nü yayınladı.

Açıklamada salgın yöntemi, sağlık hizmetleri, sağlık çalışanları arasındaki ilişkiler ve bilimsel araştırmalar üzerine görüşler paylaşılırken "Salgınlar karşısında sorumluluklarımızı yerine getirmeye, sürecin yarattığı tüm olumsuzlukları bütüncül olarak ele alıp bilimden ve yurttaşlık hakkından vazgeçmeden insanlık ortak paydasında buluşarak mücadeleyi sürdürmeye özen göstermeliyiz. İçinde bulunduğumuz koşullar, salgına hazırlıklı olmak ve salgınla etkin mücadele etmek için olağandışı durumlara yönelik politikaların oluşturulması, hizmetin planlanması ve alt yapı hazırlıklarının tamamlanmasının önemini bir kez daha ortaya koymuştur." denidli.

Salgınların toplumlar üzerinde gündelik yaşam alışkanlıklarından siyasi, ekonomik ve kültürel yapılarına uzanan köklü değişikliklere değinilen açıklamada "Bu değişiklikler en çok toplumun dezavantajlı kesimlerini olumsuz etkilemektedir. Bunun önlenmesinin halktan yana, demokratik, bilimsel müdahaleler ile olanaklı olabileceği açıktır" ifadelerine yer verildi.

İstanbul Tabip Odası (İTO) internet sitesinde yer alan açıklamaya buradan ulaşabilirsiniz.

DAHA FAZLA