İtfaiye personelinin AKP reklamında oynatılması Meclis gündeminde

İtfaiye personelinin AKP reklamında oynatılması Meclis gündeminde

İtfaiye personelinin AKP'nin reklam filminde oynatılması Meclis gündemine taşındı. CHP Milletvekili Gürsel Tekin "Filmin masrafları kim tarafından karşılandı" diye sordu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiye personelinin AKP’nin reklam filminde oynatılması Meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, kamu çalışanlarının siyasi faaliyette kullanılmasının suç olduğunu belirterek, konuyla ilgili Meclis'e soru önergesi verdi. Tekin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a “İtfaiyeciler önceden bilgilendirildi mi” ve “Filmin masrafını kim karşıladı” diye sordu.

'FİLMİN MASRAFLARINI KİM TARAFINDAN KARŞILANMIŞTIR?'

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre CHP'li Tekin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye sunduğu soru önergesinde, kamu personelinin bir siyasi parti ve adaylar lehine reklam amaçlı kullanıldığını söyledi. Önergede, “Bu durum yasalara aykırı değil midir? Reklam filminde yer alan kamu personeli, filmin ne amaçla çekildiği konusunda önceden bilgilendirilmiş midir? Filmin masrafları kim tarafından karşılanmıştır?” soruları yöneltildi.

'YASALARA GÖRE SUÇTUR'

Tekin, yaptığı açıklamada da “Kanunlarımız çok açıktır. Memur ve hizmetlileri ile, her türlü araç-gereç ve imkânlarının, bir siyasi bir parti veya adayın emrinde ya da herhangi bir
siyasi faaliyette çalıştırılmaları, kullanılmaları veya kullandırılmaları yasaktır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi personel ve araç gereçlerinin bir siyasi partinin reklam filminde kullanılması yasalara göre suçtur” dedi.