İtalya'da neo-faşistlere karşı çıkan 15 yaşındaki çocuk fenomen oldu

İtalya'da neo-faşistlere karşı çıkan 15 yaşındaki çocuk fenomen oldu

İtalya'da 15 yaşındaki bir çocuk Romanlara karşı düzenlenen bir gösteride neo-faşist bir gruba tek başına karşı çıkarak son günlerin en çok konuşulan ismi haline geldi.

İtalya'da Romanlara karşı düzenlenen bir gösteride neo-faşist bir gruba tek başına karşı çıkan 15 yaşındaki bir çocuk son günlerin en çok konuşulan ismi haline geldi.

Başkent Roma'nın doğusundaki Torre Maura isimli kenar mahalleye hafta içinde 70 Roman'ın yerleştirilmesi planlanıyordu. Romanların geçici olarak Torre Maura'da belediyeye ait bir tesise yerleştirilmesi planı protestolarla karşılandı.

Aşırı sağcı, neo-faşist grupların öncülüğünde düzenlenen gösterilerde bir araç ve bir çöp bidonunu ateşe verildi, 33'ü çocuk olan Romanlara dağıtılmak üzere getirilen gıda malzemeleri yerlere saçıldı. Bu sırada çekilen görüntülerde bazı kişilerin "Açlıktan ölsünler", "Buraya depremzedeleri getirin, çingeneleri istemiyoruz" diye bağırdığı da duyuldu.

CasaPound ve Forza Nuova gibi aşırı sağcı, neo-faşist partilerin öncülüğünde düzenlenen gösteriler İtalya'da ırkçılığın yükselmesi tartışmalarını yeniden kızıştırdı. Öte yandan gösteriler sırasında çekilen bir videoda ayrımcılığa karşı çıkan bir çocuk, ırkçılık karşıtları tarafından kahraman ilan edildi.

İsminin Simone olduğu öğrenilen ve Roma şivesiyle konuşan çocuk, CasaPound liderine "Sizin yaptığınız Torre Maura'lıların korkularını çıkarlarınız için, oy için kullanmak" dedi. Simone ile CasaPound lideri arasındaki atışmanın devamı şöyle gelişti:

Simone: Sürekli azınlıklara karşı çıkmak bana hiç uymuyor.

CasaPound üyesi: Sence Romanlar İtalya'da azınlık mı?

Simone: Elbette azınlıklar, 60 milyon nüfusumuz var. Avrupa Birliği fonlarının mahalle için kullanımından söz ediyorsunuz, bence fonlar herkes için harcanmalı. Kimse geride bırakılmamalı. Ne İtalyanlar, ne Romanlar ne de Afrikalılar yalnız bırakılmalı.