İtalya'da görev yapan araştırma görevlisi: 'İnsanların nasıl öldüğünü görmüyorsunuz'

İtalya'da görev yapan araştırma görevlisi: 'İnsanların nasıl öldüğünü görmüyorsunuz'

İtalya'da bir üniversitede araştırma görevlisi olan Senem Önen yaşananları bir video ile anlattı. Önen videoda "İnsanların nasıl öldüğünü görmüyorsunuz" dedi ve koronavirüs ile ilgili uyarılarda bulundu.

Çin'de ortaya çıkıp dünyanın çeşitli bölgelerine yayılan yeni tip koronavirüs, (Kovid-19) İtalya'da da hızla yayılmaya devam ediyor. Çin'den sonra en fazla ölüm oranına sahip olan İtalya'da bir üniversitede biyoloji bölümünde araştırma görevlisi olarak görev yapan Senem Önen yaşananları bir video aracılığıyla anlattı.

Önen, salgına yakalanan hastaların son safhada nefes darlığı nedeniyle hayatını kaybettiğini söylerken, koronavirüsün kesinlikle 'grip' olarak görülmemesi gerektiğini ifade etti.

'VİDEOLARI GÖRMÜYORSUNUZ'

İtalyanların sosyal medyada yayılan balkonda şarkı söylemelerine de değinen Önen "Balkondan balkona müzik yapıyorlar. Bir şekilde morallerini yüksek tutmaya çalışıyorlar ama hastaneden gelen videoları görmüyorsunuz. Yatak kapasitelerinin nasıl yetersiz kaldığını göremiyorsunuz. İnsanların nasıl öldüğünü görmüyorsunuz" dedi.

İTALYA'DA HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 1809'A YÜKSELDİ

Ülkede, üç hafta önce patlak veren koronavirüs salgınında bilanço ağırlaşmaya devam ediyor. İtalya'da yeni tip koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 368 artarak 1809'a, virüsün bulaştığı kişi sayısı da 24 bin 747'ye çıktı.